„Pentru a face artă, nu ai nevoie de lucruri scumpe”

Orice pasiune pornește dintr-o joacă, insă, pentru a crește și evolua la nivel de artă de orice natură, ea nu necesită lucruri scumpe în sine, ci: devotament, timp, pasiune și efort.
Pentru a-ți cataloga creația la nivel de artă, trebuie mai întâi să cunoști ustensilele creației, să te dedici pasiunii tale, și desigur, să poți simți și capta emoția din fața obiectivului. Arta de orice natură spune poveștile și reflectă emoțiile din spatele obiectului creat. Și nu în ultimul rând, arta și creațiile de artă trebuie să fie făcute cunoscute publicului larg. Numai așa ele sunt recunoscute și apreciate cum se cuvine.

Așa că, Vineri, 23 Mai, am avut curiozitatea de a participa la evenimentul organizat de Interact Triumph pentru „Renașterea” culturii, ce susține și promovează talentul tinerilor artiști. Am avut plăcerea de a admira o expoziție de fotografii facute de oameni ale căror creații au atins nivelul de artă. De amintit: Dragoș Voicu, Vali Stan, Ella Costache, Cristina Constantinescu, Mihnea Rădulescu, Alex Neagu și multi alții.

De asemenea, am avut parte și de un invitat special pentru a ne vorbi despre pasiune și fotografie. Și anume, Oana Parache (site: http://www.oanaparache.com/ ), fotograf de modă. Am avut ocazia de a afla câteva informații despre experiența ei personală ca și fotograf și, desigur, câteva sfaturi și îndrumări pentru tinerii pasionați de fotografie.

În cea de-a doua parte, am abordat varianta dinamică a fotografiei, și anume, filmul. Am vizionat o serie de scurt-metraje, printre regizori amintindu-i pe: Bogdan Teodorescu, Dan Iliuță (LCA), Luca Istodor.

În final, evenimentul a avut scopul de a promova unicitatea și originalitatea tinerilor artiști, fie că ne referim la domeniul fotografiei sau al filmului. Și eu consider că și-a atins acest scop. Personal, am fost impresionată în mod plăcut de realizările tuturor expozanților și sunt sigură că aceștia vor avea succes cu pasiunea lor și în continuare.

Foto: Oana Neacșu

Anda Vasilache

Anda este o tipă super, pregătită mereu de a face haz de necaz in situații „ extreme” ; iubește umorul negru. Îi place să lucreze cu oamenii, să le descopere caracterul și să analizeze tot ceea ce îi stârnește interesul. Are o viziune realistă asupra vieții doar atunci când visele amuțesc. Îi plac pisicile pentru că sunt ființe egoiste și independente.