Niciun proiect fără premii

Lăzăriștii sunt recunoscuți pentru faptul că sunt unii dintre cei mai implicați elevi și bineînțeles că trebuie să existe și momentul în care ei să fie premiați pentru implicările lor.

Un astfel de moment a fost pe 28 mai la gala Business Hall of Fame, organizată de Junior Achievement România. Evenimentul își propune premierea viitorilor antreprenori ai României, mai precis premierea elevilor și studenților ce au participat în mod activ la programele Junior Achievement.  De asemenea, antreprenorii consacrați, directori la companii precum Dacia-Renault, Litera și multe altele, sunt și ei premiați. Premiile sunt oferite de companii și firme ce colaborează cu Junior Achievement, unele constând în certificate, iar altele în premii de până la 3500 de USD, bani acordați pentru dezvoltarea afacerii propuse de fericitul câștigător.

Gala ce a avut loc la Ateneul Român a fost deschisă de discursul Ministrului Educației și Cercetării, Remus Pricopie, care a ținut să precizeze faptul că școala este responsabilitatea unei comunități, iar fiecare dintre noi, interesați direct sau nu, trebuie să se implice în dezvoltarea viitorului României.

Doi frați, alți 4 lăzăriști și doi elevi ai Liceului Național Teoretic, ce formează echipa Echipa Agora Apps, coordonată de dna. profesoară Ecaterina Botez au luat premiul pentru Cel mai bun produs/serviciu IT și Premiul de popularitate pentru o aplicație pentru smartphone pentru gestionarea bugetului la cumpărături. Unii dintre noi speră să o găsească în cel mai scurt timp in AppStore.

O altă laureată am fost eu, primind Signature Award pentru concursul Working în România. Am realizat un filmuleț despre carierele de succes ale medicilor români, cei care au ales sa se opună tuturor inconvenientelor oferite de sistemul medical românesc și sa continue sa-și salveze pacienții.

Au existat și câteva momente muzicale, realizate de două eleve de la Colegiul Național de Arte „Dinu Lipatii”, care au interpretat la pian Toccata de F. Poulenc și Requiebros De G. Cassado la pian și violoncel.

Sperăm ca lăzăriștii noștri să câștige și la anul premii la această gală și să rămână la fel de implicați!

Foto: Ivona Mihăescu

Carmen Pălimariu

Este lăzăristă iubitoare de filme bune, muzică, literatură şi cel mai important, scris. Consideră că în orice scriem sau creăm lăsăm o parte din noi, fie că e vorba de un bileţel, o carte sau o pictură, fiecare poartă ceva din personalitatea noastră, aşa că ea îşi inserează personalitatea în LZR. Pentru detalii, nu ezitaţi să-i citiţi articolele.