Ziua Elevului. O zi altfel

O zi normală de școală.10155137_743926208981329_1021568321304887096_n
Profesorul intră în clasă. Forfota crește.
Lecția se desfășoară pur teoretic. Plictiseala se mărește.

 Ziua Elevului.
Apare la clasă un nou profesor. Toți sunt cu ochii pe el.
Vine și cu o chitară-n mână, ca să predea muzică altfel.

 Prezentări, fișe, nu teste.
Așa publicul se cucerește!

De ziua Elevului schimbăm macazul,
Că era totuși, și cazul!

Română, desen sau geografie
Nu contează, azi e-n rime!

Nici LZR-ul nu se lasă mai prejos
Și scrie un articol pe dos
Rime fine, glume fel de fel,
Că doar e Săptămâna Altfel! 

După această introducere diferită, haideți să vedem cum s-a desfășurat Ziua Elevului, ediția a patra, organizată de clasele a X-a F și a XI-a E:

  • aproximativ 100 de participanți înscriși;
  • 34 de organizatori;
  • 57 de profesori implicați;
  • două profesoare coordonatoare, Popa Simona și Ciobanu Ștefania,  alături de directorii noștri, care și ei au fost la rândul lor înlocuiți astăzi.

Povestesc din perspectiva unei profe de geografie și cu experiența ediției trecute că anul acesta totul s-a desfășurat foarte frumos, de la interviuri până la festivitate.

1544581_743930532314230_3318631531288059528_n

Elevii s-au simțit relaxați și declară că ora a fost foarte interesantă, interactivă și atractivă, până chiar și cei mai neliniștiți colegi fiind atenți la subiect.

De asemenea, înlocuitorii au numai cuvinte frumoase, Simona Mafteuță, doamna director de azi, afirmă cu pasiune că dorește să repete experiența:

„Mi s-a părut extrem de interesant să fiu director adjunct pentru o zi, în același timp și foarte solicitant, întrucât a trebuit să fiu atentă la tot ce se petrece în jurul meu, să iau decizii organizatorice,  financiare, și să aduc argumente în favoarea acestora.”

„Am fost și profesor la clasă a XII-a A, unde am predat limba română. Ulterior s-au desfășurat și discuții libere€“ pe fondul temei lucrate. La final, elevii chiar mi-au zis să mai trec pe la ei, fapt ce, evident, mi-a confirmat relația frumoasă pe care am avut-o cu ei.”

Cristian Ciobănescu, domnul director pentru o zi:

„Funcția de director este pe cât de atractivă, pe atât de istovitoare. În ceea ce privește ziua de astăzi, pot spune că nu a fost una deloc uşoară, dat fiind faptul că m-am confruntat și cu situații mai complicate și au fost momente în care a trebuit să iau decizii: în legătură cu elevii de serviciu, cu elevii înlocuitori care au absentat și multe altele. Oricum, cu siguranță, dacă aș mai avea ocazia, aș repetă această experiență!”

Așadar, încă un eveniment-tradiție s-a încheiat foarte frumos, cu laude din partea tuturor și cu așteptări din ce în ce mai mari pentru următoarele ediții.

Mai multe poze AICI.

 

Alexandra-Laura Ghițoi

este elevă în clasa a X-a, la profilul mate-info, deși mintea ei este mereu prin alte locuri. Este implicată în foarte multe activităti din diverse domenii: limbi străine și scris, dezbateri, voluntariate și programe antreprenoriale, avand în același timp și un blog de modă, care o face mandră zilnic, bilingv, în engleză și în franceză.