Mamă, nu mă lăsa să cresc!

Sincer, chiar am vrut să scriu despre copilărie. Da, sunt o persoană copilăroasă. Nu mă înțelege greșit. Nu mă joc cu păpușile, nu îmi arăt talentul în cine știe ce carte de colorat și nici nu îmi plimb cățelușii de pluș prin casă. Sunt un copil, pentru că încă mă încred în orice gest de bunătate și mă bucură orice peisaj, loc în care formez noi amintiri.

Totuși, enumerându-mi diversele frământări existențiale, mi-am dat seama de ceva. Pentru că, până la urmă, ăsta este motivul pentru care iubesc să scriu: mă învăț singură lucruri despre mine pe care nu le cunoșteam înainte. Așadar, vreau să mă înconjor cu oameni fericiți, visători, cu o poftă nebună de viață, care să mă inspire și să îmi scriu bucuriile și temerile pe un întreg perete, ca să inspir și eu la rândul meu oameni. Vreau să fiu mereu tânără, să îmi păstrez zâmbetul larg chiar și atunci când plâng din cauza genunchilor mei juliți. Toate astea, în timp ce eu sunt încă un copil.

Dar copilăria se termină la un moment dat, nu-i așa? Și, oricât de mult mi-aș dori să opresc asta, mă va abandona în lumea ciudată și necunoscută a adulților. Îmi va da drumul la mână spunând: „Ești mare acum, te descurci tu!”. Perioada în care ești judecat pentru orice copilărie ori greșeală va începe fără vreo avertizare. Mă va lovi din plin, urmând să mă ridic mai matură ca niciodată.

Într-adevăr, eu încă dorm cu un ursuleț de pluș și încă mă uit la desene animate (chiar râd la ele). Bat din palme, dansez haotic, țip ori de câte ori văd un gândăcel și iubesc atât de mult uneori, că sfârșesc suferind, doar pentru a iubi apoi și mai mult. Pentru mine, toate aceste lucruri înseamnă viață. Poate că, în realitate, viața este alcătuită din alte lucruri. Ce vreau să evidențiez este că, atunci când voi fi nevoită să cresc, voi fi un copil matur.

Foto: Andreea Marcu

Adriana Bonciu

Adriana. Adri pentru cei care spun lucrurilor „pe porecle”. Este o persoană veselă, prietenoasă, dar și sensibilă, nehotărâtă – o fire simplă în moduri complexe. Ca adolescentă, va avea întotdeauna mai multe întrebări decât răspunsuri. Iubește zâmbetele, ciocolata și acele mici gesturi care ne fac să ne îndrăgostim. Este atentă la detalii, oamenii fiindu-i cea mai bună inspirație.