Hai sa ne jucăm… de-a engleza!

     Programul Engleză pentru viață” susținut de Fundația Shakespeare pentru Educație este un program de predare a limbii engleze în centre sociale ce le oferă reprezentaților defavorizați ai tinerei generații șansa la educație și modele demne de urmat.

     Voluntarii, recrutați din rândul liceenilor, studenților și, în general, al persoanelor interesate în întrajutorarea societății și în a petrece câteva ore pe săptămână cu niște copii minunați, sunt prezenți și în Gheorghe Lazăr” și deschiși să vă împărtășească din experiențele lor, după cum au și făcut miercuri, 2 aprilie, în cadrul proiectului de informare Engleză pentru viață în liceul tău”. Întâlnirea a debutat cu o prezentare generalizată asupra acestui program de predare a limbii engleze prin joc, în cadrul căreia i-am cunoscut pe Ziggy” și Zaggy”, profesorii pufoși îndrăgiți nevoie mare de copii de la centru. Apoi, Iarina Ștefănescu, coordonatoarea proiectului, ce a dat dovada de un tact excepțional în fața mulțimii curioase și foarte interesate de lăzăriști, ne-a invitat pe noi, voluntarii deja implicați în această acțiune, să luam cuvântul, ocazie cu care am răspuns fiecare atât la întrebarea Ce înseamnă ‘Engleză pentru viață’ pentru copii de la centru?” și Ce înseamnă acești copii pentru noi?”.

shakespeare11

     Dacă ați ratat prezentarea, vă pot spune pe scurt că aveți posibilitatea să trăiți o experiență excepțională ce nu merită ratată și ce vă va modela ca persoane cu fiecare oră de curs și fiecare manifestare de dragoste dezinteresată a copiilor.

     Pentru a vă înscrie în proiect este nevoie doar sa trimiteți un CV și o scrisoare de intenție (ambele în engleză) motivându-vă dorința de a lua parte în această acțiune minunată în care oferi atât de puțin și primești înapoi atât de mult la adresa de e-mail office@asociatiapentrueducatie.ro. Mult noroc!

Sarah Ramezani

Doctorița care vrea să scrie...Deși cariera medicala și plăcerea de a scrie nu întâlnesc nici o tangentă, cel mai mare vis al ei este afirmarea pe plan literar. Spirit independent, feministă convinsă, are nevoie de libertate cum o floare are nevoie de apă și își ghidează viața după principiul că poți găsi ceva de iubit în fiecare persoană.