Dragă STRĂINULE,

Dragă STRĂINULE,

 Ai citit de multe ori articole și cărți despre fericire, despre motivele pentru care trebuie sa zâmbești, despre persoanele din viața ta care adaugă magie zilelor tale. Și totuși eu țin să-ți mulțumesc ție. Pentru că citești ceea ce am scris eu aici… sunt bucuroasă.

Pe lângă mamă, tată, surori, frați, prieteni, cunoștințe, mai sunt și alte persoane care-ți pot lumina ziua: străinii. Nu o să găsești nimic despre ei în cărți, nici măcar în rolul unor personaje secundare, pentru că ei sunt detalii. Și cine are nevoie de detalii? Toți vrem să descoperim spectaculosul deznodământ. Cui îi pasă de un simplu trecător prin poveste? De ce ar merita menționat?

Pentru că la un moment dat, trecătorul acela banal, i-a ridicat moralul personajului principal.

Și în viața ta, străinule, au existat necunoscuți care te-au făcut măcar o dată să te simți mai bine. Poate un vânzător de la supermarket care și-a adus aminte să-ți zâmbească și să-ți ureze ”O zi bună!” . Poate un om grăbit dintr-o mașină, care a frânat pentru a-ți da ție voie să treci, deși în spatele său nu mai era niciun alt vehicul. Poate o bătrânică care hrănea porumbei în parc. Poate unul dintre băieții care se plimbă prin Cișmigiu împărțind bilețele pe care sunt tipărite citate motivaționale. Poate un copil care râdea molipsitor.

 O muțime de persoane străine au contribuit la zâmbetul tău (și nu mă refer la dentiști, deși cine știe…). O mulțime de necunosuți ți-au schimbat starea de spirit. Nu sta în casă. Nu lăsa vremea din ultima săptămână să te deprime. Și când nu mai găsești motive să te bucuri, privește în jur.

Cu drag,

  O STRĂINĂ

 

Foto: Oana Neacșu

Maria Niculae

Este o lăzăristă idealistă, care în timpul orelor ei „realiste” preferă să viseze cu ochii deschiși. Detestă monotonia, așa că este pregatită să-și exprime opinia proprie indiferent de domeniu, iar când cuvintele rostite nu sunt de ajuns, își insiră gândurile de la tastatură... Daca vreți să-i invadați visul, o puteți contacta pe Facebook.