Conexio continuă…

Workshopuri educative? Bifat.

Joculețe interactive? Bifat.

Comunicare şi schimb de idei? Bifat.

Prima săptămână Conexio ? Completă.

 Prima săptămână a proiectului Conexio a reușit să ofere participanților perspective noi,informații utile cu privire la viitorul acestora precum și o șansă de a-și exprima în mod liber gândurile și ideile. Workshopurile în cadrul cărora participanții au beneficiat de toate acestea au pornit de la Orientare în carieră și Comunicare până la Universități și moduri de învațare alternative, Leadership personal și PR. Spre norocul meu, am fost și eu acolo și am reușit astfel să observ atmosfera plăcută creată precum și discuțiile purtate.

Însă, eu nu am reușit să ajung la toate,dar voi trece totuși în revistă informațiile interesante, din cadrul celor la care am participat :

Mi-am reactualizat la workshopul de Orientare în Carieră credința cum că „În viață trebuie să plătești un preț pentru a face ceea ce îți place. Şi merită. ”Desigur,ar trebui să menționez și faptul că succesul în carieră se poate dobândi și prin pașii mărunți ai fiecărei zile,însă aceștia trebuie să urmărească scopul stabilit.

De la Raluca Mitroiu(9D), eleva lăzăristă, participantă Conexio, am reușit să preiau o opinie în plus:

Workshopul de azi mi-a dat mai multa încredere în mine şi cred că de acum în colo am curajul de a realiza lucruri mai măreţe, de a comunica mai bine cu cei din jur. Practic, azi am cunoscut mai multe atât despre mine cât și despre cariera pe care mi-aș dori să o urmez, în ce constă și de ce valori și abilități am nevoie pentru a lucra în acest domeniu.

 Mai departe, am descoperit ceva despre care nu știam că există în România. Este vorba despre Universitatea Alternativă și despre noțiunea de Challanged Based Curriculum. Ambii termeni menționați se referă la o metodă de învățare centrată pe student, flexibilă, în care acesta este îndreptățit să își aleagă singur ca obiecte de studiu  acele domenii care reprezintă un interes pentru acesta. Ai putea să o numești învățare personalizată,bazată pe informații și experiențe practice,sau ceva de care sistemul de învățământ din România are neapărată nevoie. Am uitat să precizez: toate acestea le-am aflat de la trainingul celor de la CROS.

Aici se încheie lista mea. Participanții devotați sigur vă pot transmite și mai multe informații, dacă sunteți interesați să aflați. De aceea, mi-ar plăcea ca fiecare să își reactualizeze toate informațiile acumulate în cadrul acestei săptămâni. Nu mă refer aici doar la participanții Conexio. Săptămâna Școlii Altfel a luat și ea sfârșit și sunt sigură că toată lumea a avut oportunitatea de a lua parte la multe astfel de activități educative.

Anda Vasilache

Anda este o tipă super, pregătită mereu de a face haz de necaz in situații „ extreme” ; iubește umorul negru. Îi place să lucreze cu oamenii, să le descopere caracterul și să analizeze tot ceea ce îi stârnește interesul. Are o viziune realistă asupra vieții doar atunci când visele amuțesc. Îi plac pisicile pentru că sunt ființe egoiste și independente.