Ce este în agenda lui Săndel?

Detectivii LZR au avut mult de muncă în ultima perioadă, avându-l ca țintă pe domnul Sandu Liviu, cunoscut ca Săndel.

Mulți cunoscuți de-ai lui Săndel au declarat o legătură dubioasă a acestuia cu agenda sa!

Investigația începe într-o zi ploioasă de aprilie.

Ora 07:30

Sandu Liviu intră în instituția educațională „Gheorghe Lazăr”, ținând în mână o geantă.

Ora 07:40

Săndel salută oamenii, întâmpină elevii matinali și… inevitabilul se produce!

Detectivii noștri și-au făcut treaba și au imortalizat momentul întâlnirii dintre Săndel și agenda sa – scoasă din geanta suspectului!

Agenda este un personaj cu mai multe fețe roșii – poate de la stres sau poate de la nervii pe care îi are de fiecare dată când observă vreun întârziat – care încearcă în zadar să intre în liceu pe vârful degetelor.

Ora 08:15

Săndel și agenda sa se despart pentru câteva minute; lipsa acesteia îi face foarte bucuroși pe unii elevi care nu au auzit alarma…

Detectivii noștri încearcă să identifice ce lucru special are agenda și ce secrete conține.

Ora 08:17

Agenda este deschisă cu mare delicatețe, pentru a nu lăsa urme.

Secrete se revarsă din ea.

Teorii, hârtii și o mini Cameră a Secretelor se ascund în ea, după relatările înregistrate ale detectivilor.

Agenda începe să țipe mai ceva că o mătrăgună magică din romanele lui J.K. Rowling.

Strigătul agendei oprește transmisia detectivilor, speriați de această reacție ciudată a agendei.

Ora 08:20

Transmisia revine!

Agenții au închis agenda, pentru a nu provoca panică în liceu și, în schimb, întreabă oamenii din jur ce cred că se ascunde între copertele groase, bine-cunoscute de toți.

Sunt multe teorii auzite și înregistrate de către detectivi.

O teorie afirmă că pe fiecare pagină se află un profil complet al fiecărui  elev, cu clasa sa, cu orarul clasei sale și cu înregistrarea fiecărei întârzieri, din prima zi de școală, până la absolvire.

Unii spun că agenda ar fi plină de grafice și de scheme ale tuturor holurilor din liceu și ale pasajelor cunoscute numai de Săndel (altfel detectivii nu își pot explica cum de acest om poate ajunge de la un capăt la celălalt al unui culoar, în timpul unei clipe).

Unii zic următoarele: „Poate agenda este o mini-Narnia; un loc unde pot încăpea cheile de la casă, telefonul, portofelul și alte lucruri importante.”. Agenții noștri de teren își notează în carnețelele  lor să vorbească cu Iepurașul de Paște să le aducă și lor astfel de agende, necesare pentru oricine, din punctul lor de vedere.

Alte șoapte ajunse la detectivii LZR spun că această agendă ar fi de fapt o cameră ascunsă, dar argumentele sunt neconcludente.

Multe victime ale agendei, descrisă ca „violență”, spun că ar fi greutăți în ea, pentru dezvoltarea bicepșilor și tricepșilor posesorului, dar și pentru un impact mai mare asupra celor vizați, care se bucură parcă mereu de o pauză cu zece minute mai lungă decât normalul.

Înregistrarea este bruiată. Perspectiva se schimbă. Agenții au fost descoperiți!

Agenda este luată înapoi de către proprietar și folosită pe spatele detectivilor, însoțită de clasicul:

„S-a sunat! La clasăăă!”.

Totuși, detectivii au auzit cea mai șocantă teorie: agenda ar putea fi goală, acest lucru reprezentând încă un mister, menit să îi facă pe toți lăzăriștii curioși.

Se spune că un câine este prietenul cel mai bun al omului; diamantele – prietenele cele mai bune ale femeilor, și agenda – cea mai bună coechipieră a lui Săndel în misiunile de „pescuit” elevi, „pierduți” din drumul lor spre clasă.

Foto: Dragoș Voicu

Alexandra-Laura Ghițoi

este elevă în clasa a X-a, la profilul mate-info, deși mintea ei este mereu prin alte locuri. Este implicată în foarte multe activităti din diverse domenii: limbi străine și scris, dezbateri, voluntariate și programe antreprenoriale, avand în același timp și un blog de modă, care o face mandră zilnic, bilingv, în engleză și în franceză.