Păstrează-ți esența și iubește. În ordinea asta.

Marți, 18 martie 2014, de la ora 18.00, la Have a Cigar, va avea loc lansarea romanului alter.ego., carte apărută la Editura Herg Benet, reprezentând debutul literar al scriitoarei Ana Mănescu. Alături de autor, la eveniment vor lua cuvântul scriitorii A. R. Deleanu și Cristina Nemerovschi, Andrei Zbîrnea (poet și redactor șef SemneBune.ro) și Simona Barbu (project manager societatesicultura.ro), iar evenimentul va fi moderat de Mădălina Haiducu.

Muzica este un element important în universul Sonnjei, personajul principal al romanului, iar evenimentul de lansare va fi urmat de un mini-concert acustic susținut de Beatrice Mituleci și Marius Ionescu, care vor interpreta câteva melodii din playlistul-cuprins al romanului, dar și de o sesiune de autografe.

Despre romanul alter.ego. Sonnja are 19 ani și vrea să fie scriitoare, dar îi este teamă să înceapă. Din ultimele momente în Lazăr până în prima primăvară de studenție, ea este într-o continuă căutare de sine printre celelalte euri ale ei. Printre cărţi, tripuri, flashback-uri, eșecuri, iluzii, idealuri, ţigări, vin, iarbă, un fort din cuburi de zahăr impregnate cu acid, metamorfoze, felinare care dansează, muzica goală, fluturi, uragane, sex, dragoste, prietenie și artă, mesajul este simplu: păstrează-ți esența și iubește. În ordinea asta.

Despre autor. Bucureșteancă născută în aprilie ’89, lăzăristă, studentă la istorie, jurnalist și promoter cultural, editor șef al proiectului societatesicultura.ro, Ana Mănescu scrie proză, face prăjituri și, în mintea ei, cântă la 5 instrumente și știe tot cam atâtea limbi străine. Are multe fobii și obsesii și e ferm convinsă că literatura salvează vieți. Ei, cel puțin, i-a salvat vreo 3. Îi plac pisicile și, într-o zi, se va muta pe o plajă, unde va scrie cât va trăi. Sau va trăi cât va scrie.

afis lansare alter.ego (1)Alter.ego. este un roman extrem de sincer și de matur, iar aceste atribute devin evidente prin faptul că autoarea identifică și pune sub spoturi de lumină exact acele componente din viaţa Sonnjei care definesc trăirile, senzațiile, sentimentele și emoțiilor oricărei persoane de nouăsprezece-douăzeci de ani. Este nevoie de sinceritate și de luciditate pentru a pătrunde atât de profund în existența unui personaj și de maturitate pentru a conștientiza aspecte ca dependența Sonnjei de iubiții ei sau încercările Sonnjei de a mula lumea înconjurătoare după forma viselor ei. Numai din combinația acestor două trăsături, eroina ajunge să evolueze către recunoașterea esențială a faptului că «a făcut 20 de ani și nu s-a sfârșit lumea». Această conștientizare marchează creșterea din punct de vedere emoţional a personajului principal și încheie cu succes un bildungsroman atipic, dar extrem de captivant.” (Cristina Poșircaru, SemneBune.ro)

Romanul alter.ego. poate fi comandat online de pe site-ul Herg Benet și elefant.ro, și este disponibil în Libăriile Cărturești și în Grupul Librarium (Librăria Bastilia și Librarium Sun Plaza în București,  Avantgarde si Librarium Palas în Iași, Bookcorner în Cluj, Cartea de nisip în Timișoara).

Evenimentul este organizat de Editura Herg Benet, societatesicultura.ro, Have a Cigar și este susținut de Revista LZR, SemneBune.ro, Revista LZR, amdoar18ani.ro, povestidinsertar.com, getlokal.ro, autentici.ro, iqool.ro, 121.ro.