Harap Alb Continuă! Alergăm după el?

A fost odată ca niciodată, într-o lume-nu-prea-îndepărtată, un grup de artiști ce voiau o schimbare a face:  să creeze cu magie prima bandă desenată cu super eroi ce poartă esență românească.

La început a fost o mână de flăcăi și o idee îndrăzneață :  ei își propuneau să transpună toate textele obligatorii pentru liceu în benzi desenate, că doar cunoaștem cu toții elevii și știm cât de mult le-ar fi surâs ideea, dar cum manualele noastre sunt dintre cele mai diverse, Harap Alb și a sa poveste erau singurii care se regăseau în toate cărțile școlare. Plus de asta,  povestea este foarte interesantă și dornică să își cunoască  continuarea.

A fost un drum anevoios, presărat cu schițe multe și cu idei și mai multe, pentru a aduce lumea fantastică a lui Creangă mai aproape de cei care aveau acest basm ca lectură obligatorie.

 Așa că, flăcăii și-au strâns toată energia și talentul și au desenat și schițat și scris până când ziua a fost noapte și noaptea s-a făcut zi, tot așa timp de un an până când prima bandă desenată cu super eroi veritabil românești a fost gata. Și s-au gândit, și-au desenat și așa Ștefan s-a întruchipat, Harap Alb cu nume uman cu care cititorii să se înțeleagă mai bine, căci numele era unul de-al lor ; au supus botezului și celelalte personaje care au cunoscut metamorfoza și povești proprii.

Așa Harap-Alb (zis Ștefan) a primit straie noi (respectiv o armură) și un update grafic, prin același procedeu trecând și neobișnuiții săi tovarăși de drum: Setilă, Flămânzilă, Lungilă, Ochilă și Gerilă, dar și frumoasa fiică a Împăratului Roș, pe care au numit-o Mara.Mara

Astăzi după numere în care al nostru erou trece prin întâmplări dintre cele mai imprevizibile, revista plina de acțiune,   inspirată din folclor a ajuns la numărul 9 și la peste 120.000 de fani pe Preaslăvitul Facebook.

…Ca cuvîntul din poveste, înainte mult mai este, dar vom renunța la rime, că nu ne ies chiar așa de bine și vom merge mai departe cu personaje  adevărate.

Oamenii care fac totul să se întâmple, deși sunt cât se poate de reali și adaptați contemporanului, au spirit războinic, entuziasm cât cuprinde, dar și o fabrică de zâmbete, a cărei producție se mărește de fiecare dată când se molipsesc și cititorii.  Au planuri mari, mult curaj și se luptă zilnic cu timpul, caută inspirația și nu se multumesc cu puțin- modelul perfect al cetățenilor eroi care prefera să faca, în loc să promită  și care nu se tem de provocări.

Sigur vrei să-i cunoști, iar dacă întâlnirea față în față e ceva mai complicată, revista HAC vorbește pentru oamenii din spate: e proaspătă, originală, plină de aventura și de supranatural. Rețeta perfectă pentru aceia dintre voi care s-au visat super eroi sau care nu au încetat încă să viseze…Harap-Alb (zis Ștefan)

O serie de informații tehnice: Revista apare o data la 2 luni și a ajuns deja la numărul 9. Ea se găsește la chioșcurile de ziare, în librării și în benzinării și costă doar 6.9 lei. Numerele din urmă se pot comandă de pe site sau va puteți abona aici: supererou.ro. Tot de aici va puteți comandă și hartă tărâmului în care se petrece acțiunea.

Pentru doza zilnică de energie și de supranaturalfacebook.com/revistaharapalbcontinua. Aici puteți afla cele mai noi știri, expoziții și evenimente ale revistei sau din lumea benzilor desenate în general, schițe, fanart și concursuri.

Pentru cei mai obsedați de tehnologie dintre voi:

Editura a lansat și prima aplicație de citit benzi desenate pe tabletă sau telefon mobil – Supererou – disponibilă gratuit pe AppStore și GooglePlay. Aplicația oferă pentru download nu numai toate numerele din revistă Harap Alb continuă dar și alte publicații românești de benzi desenate cum ar fi Toate pânzele sus, Milă 23, Revista Comics și multe altele. Primele numere ale revistelor sunt gratuite iar la celelalte publicații există multe pagini de preview, că să știți pe ce dați banii.

P.S: Lăzăriștilor le propunem să treacă mai des pe la bibliotecă, poate cine știe… au parte de o surpiză!

Și încălecăm pe o șa, și v-am spus povestea așa.

Povestea merge mai departe. Harap Alb continuă.

Tu îl însoțești?