Dați volumul la maxim, facem cunoștință cu For The Living!

Când spun For The Living, mă refer la Tomer, Sevastre, Andreas, Andrei și Oren. Ei sunt cinci tipi care chiar știu cu ce se mănâncă rock-ul profesionist.

Cu ce să încep? S-au format în septembrie 2012. Nu aveau niciun fel de cunoștințe de teorie muzicală, ci doar un garaj cu instrumente și pasiune pentru rock. Influențați fiind de trupe ca Metallica și Avenged Sevenfold, și-au compus propriile lor cântece încă de la început, într-un stil unic, diferit.

Înainte să îi văd, le-am ascultat una din piese și mi s-a părut ok. Apoi i-am cunoscut și i-am auzit live. Lejeritatea cu care interpretează și improvizațiile de moment transmit o energie pe care doar în acest fel o poți experimenta. și dacă asta nu era suficient, toboșarul lor are 11 ani. 11! Ok, și eu la rândul meu cânt și cunosc muzicieni atât profesioniști, cât și amatori. Oameni buni, Oren Mozafi este unul din cei mai talentați toboșari pe care i-am văzut vreodată! Este autodidact, idolul lui este Mike Portnoy de la Dream Theater și nu este încă sigur dacă își dorește sau nu o carieră în muzică „atunci când va fi mare”.

Apropo de asta, i-am întrebat pe fiecare dacă își doresc să facă un conservator sau o altă școală superioară în domeniu. Cu toții vor ca muzica să rămână la stadiul de hobby, chiar dacă, până în prezent, au avut concerte importante (au cântat în deschiderea Trooper la Buzău!). Ironic, trupa se numește For The Living tocmai pentru că ei o fac „for a living”.

Că tot spuneam de concertele lor, dacă vreți să îi vedeți live (eu recomand asta), ei vor participa la competiția „Trofeul Club A” pe 8 aprilie. Ar fi bine să nu îi ratați.

Ok, una peste alta sunt liceeni ca și tine, sunt rock, au o pasiune, știu ce vor și le merge foarte bine. Zici că-s lăzăriști! Nu știu ce părere ai tu, dar mie mi se par foarte tari.

Îi găsiți aici: https://www.facebook.com/forthelivingband

Foto: Andrei Lumpan

Alexandru Tutea

Îl cheamă Alex. Lumea îl cunoaște drept Alex sau pletosul ciudat din ultima bancă, dar e simpatic. Îi place arta. Cântă la chitară. I se par adorabile fetele scunde. Nu îi place chimia. Cunoașteți termenul de punctualitate? El nu. Urăște bârfele. Are un motan. Râde înainte să termine de spus un banc. Îi e somn mai mereu. Nu fumează. Îi place să facă glume despre maneliști. Bea Cola fără număr. Îi plac petrecerile și pizza. Îi place ciocolata albă. Nu stă jos în metrou. Nu îi plac băbuțele isterice.