Cel mai mare cros, Volunteers Fest

Cel mai mare cros dedicat voluntarilor și 15 traininguri gratuite în cadrul Volunteers Fest

 • Zilele Educative se desfășoară în perioada 31 martie – 5 aprilie și cuprinde 15 trainguri gratuite pe diverse teme
 • Zilele Sportive vor avea loc în weekendul 5 – 6 aprilie și include trei activități: Crosul Volunteers Fest, laser tag și escaladă în sală

 13 martie 2014, București – Volunteers Fest, singurul festival din România dedicat voluntarilor, oferă un program inedit care cuprinde traininguri și activități sportive, în perioada 31 martie – 6 aprilie. Evenimentul are ca scop stimularea dezvoltării pe mai multe segmente a voluntarilor, facilitându-le accesul gratuit la diverse activități și, în aceeași măsură, să promoveze și să susțină voluntariatul în rândul tinerilor.

15 traininguri susținute de profesioniști

În cadrul Zilelor Educative, 31 martie – 4 aprilie 2014, festivalul și-a propus să aducă un plus valoare la activitatea desfășurată de către voluntari.

Scopul Zilelor Educative este acela de a oferi tinerilor o viziune concretă și punctuală asupra domeniilor în care poate și-au desfășurat deja activitatea sau pe care vor să le descopere. Trainingurile vor avea loc la Casa Brătianu (Strada Doamnei, nr. 9 (vis-a-vis de Banca Națională Română). Formularul de înscriere pentru Zilele Educative este disponibil aici.

Programul Zilelor Educative

Luni, 31 martie 2014

 • DIY Fundraising – Cum ajungi la primul milion de euro?; trainer: Cristiana Ionescu
 • Pasiune = Oxigen; trainer: Serban Ciusca
 • Dezoltare personal; trainer: Cristina Ghinescu

Marți, 1 aprilie 2014

 • Gândire Laterală; trainer: Cotiso Hanganu
 • PRCoolture (Promote Romanian Culture); trainer: Simona Barbu
 • Complexitate și Jobby; trainer: Florin Munteanu

Miercuri, 2 aprilie 2014

 • Social media; Trainer: Răzvan Băltărețu, Adevărul
 • Antreprenoriat și Leadership; trainer: Raluca Georgescu
 • Project Management , adevăr sau provocare?; trainer: Cristiana Cotoi

Joi, 3 aprilie 2014

 • Un festival cât un master – Cum înveți management cultural în trei luni?; trainer: Emil Pantelimon
 • Succesul unui eveniment sportiv în cinci pași; trainer:  Ovidiu Cocieru
 • Organizare de evenimente; trainer: Roxana Luca

Vineri, 4 aprilie 2014

 • Coordonare Voluntari; trainer: Tudora Enache
 • Români de bine – versiunea online; traineri: Raluca Barbu și Cristina Dumitrescu
 • Realizarea de CV-uri și scrisori de intenție; trainer: Ene Teodora

Mai multe detalii despre traininguri, inclusiv ora de începere, sunt disponibile pe www.volunteersfest.ro .

Două zile dedicate sportului

Pasionaților de activități fizice le vom testa rezistența în weekendul 5 – 6 aprilie, în cadrul Zilelor Sportive. Pentru ziua de sâmbătă le-am pregătit cel mai mare cros dedicat voluntarilor pe un traseu de 3 sau 9 km și binecunoscuta ștafetă de 9 km. Distractia va începe la ora 9:00, iar startul crosului îl dăm la ora 11.00.

Formularul de înscriere la Crosul Volunteers Fest powered by MPG îl găsiți aici.

Duminică, începând cu ora 09.00, invităm toți voluntarii amatori de senzații tari la un meci de laser tag la Laser Megazone sau să escaladăm ”munții” din București la Vertical Spirit, locul ideal pentru a testa imaginația și rapiditatea voluntarilor de a lua decizii în ”situații critice”.

Formularul de înscriere pentru Laser Tag este disponibil aici.

Formularul de înscriere pentru escaladă în sală îl găsiți aici.

Pe 6 aprilie, la final de festival, toţi participanţii sunt aşteptaţi la ”Volunteers Fiesta” în Anton Pub, unde îi așteaptă reprize de karaoke și multe alte surprize.

Pentru mai multe informaţii despre Volunteers Fest, vă rugăm accesaţi site-ul www.volunteersfest.ro  şi pagina de Facebook.

Pentru persoanele care vor să participe la activități, dar nu fac parte dintr-un ONG sau nu au participat la nicio acțiune de voluntariat anul precedent, sugerăm o donație de 10 lei pentru fiecare training și pentru competiția de laser tag, 20 lei pentru înscrierea la Crosul Volunteers Fest și 60 lei pentru echipa de ștafetă.

Donaţia ta ajută Volunteers Fest să supravieţuiască și ne încurajează să pregătim cât mai multe activități pentru voluntari.

Teodora Agarici

Face parte din grupul lăzăriștilor plini de ambiție și optimism, fiind o elevă pasionată de scris, literatură și de ideea de a se autodepăți în tot ceea ce face. Găsește întotdeauna în ea voința de a trece peste orice obstacole care o împiedică în a-și atinge obiectivele, promovează creația și imaginația. Se definește ca fiind o sursă infinită de originalitate, spontaneitate și creativitate. Scrie pentru că îi place. Pentru că asta simte. Este mereu acolo pentru voi, oricare v-ar fi problemele.