Ce-aș face eu cu 2.000.000 de euro?

Acum câteva zile am început să mă întreb ce aș face cu suma asta. Motivul: o știre ce anunța că un om al străzii, de origine maghiară, a câștigat la loto potul cel mare de 2.000.000 de euro. Nu știu ce va face respectivul cu banii, dar un lucru este clar: lista mea tinde spre infinit.

Dar câte nu mi-aș cumpăra! Cred că am să încep cu o vilă la malul mării (ca să fiu înconjurată de liniște, de prospețime și… de preparate sofisticate din fructe de mare), sau poate o cabană la munte (unde pot schia în voie, bea o ciocolată caldă și mânca doar carne de vânat), ori un penthouse în centrul unei metropole (aș merge la toate petrecerile exclusiviste și aș frecventa doar marile branduri). Iar dacă stau să mă gândesc mai bine, de ce să nu mă bucur de toate cele 3 proprietăți?! (că doar sunt bogată și îmi permit)

Foto: Dragos Voicu
Foto: Dragoș Voicu

Următorul lucru pe listă: o vacanță de neuitat. Și nu vreau să vizitez doar o singură țară… Nu! Nu! Nu! Îmi doresc să văd totul, să cunosc câte puțin din fiecare cultură, să trăiesc precum ceilalți oameni! Vreau să fiu ca personajul Juliei Roberts din filmul ‘Eat, Pray, Love’! (Știu că poate exagerez un pic – sau mai mult -, dar cine nu și-ar dori?!)

Cea de-a treia achiziție, normal că va fi o garderobă de invidiat (sunt fată, deci… se înțelege), un întreg salon pe care să-l transform în propria mea oază a modei. Dacă aș fi fost băiat, cred că a treia dorință ar fi reprezentat-o o mașină cu 400 și ceva de cai putere la bord… (sper doar să n-o fi dat în bară)

Acum, am senzația că am greșit cu ceva și… Da! Nu îmi vine să cred că am uitat de asta! Trebuie să dau statului o parte din sumă (nu știu cât, pentru că nu mă pricep la calcule)! De parcă statul a stat lângă mine când îmi completam biletul și-mi sufla în ceafă numerele!

Pe lângă asta (iar acum, vă rog!, să nu mă credeți o persoană zgârcită), mai trebuie să fac cinste întregii familii (și nu e deloc mică) și prietenilor… Of! Uite-așa mă uit cum lista mea se scurtează puțin câte puțin…

Iar dacă stau să mă gândesc un pic, în loc sa mă rog cerului pentru cîștigul cel mare, mai bine încep prin a juca la loterie. Spun stop! gândurilor mele și mă adresez vouă: Ce ați face cu 2.000.000 de euro?

Katia Maria Alaei

Katia este o persoană atrasă de artă, de frumos. De aici vine și înclinația ei spre partea umană: este de părere că, să asculți oamenii și să vezi lumea prin ochii lor, poate fi o modalitate de a te cunoaște pe tine. Iubește animalele, dar nu are încă unul; crede că nu i-ar putea acorda destulă atenție. Pe lângă persoanele dragi, ciocolata i-a fost alături în toate momentele importante, de unde și slăbiciunea ei pentru acest aliment. Momentul perfect: afară o ninsoare liniștită, ea înăuntru, cu o cană de ciocolată caldă, lângă, o lumânare parfumată (cu aromă de măr copt și scorțișoară), iar pe fundal Ed Sheeran, „Small Bump”.