Profesor pentru o zi – Ziua Elevului 2014 începe!

Dacă citești acest articol, în mod clar mergi la școală și există mari șanse să fii şi la liceu, deci sigur ai intrat în contact cu… profesorii, adică persoanele acelea care ne formează, care ne învaţă noţiuni ce ne vor folosi în viaţă, care ne ajută să ne descoperim vocaţia și care ne devin o nouă familie, având în vedere cât timp petrecem la școală.

Fiecare este diferit în felul său, unii sunt severi, iar dacă ai întârziat un minuţel la oră pentru că nu ai auzit când s-a sunat de intrare, sfârșești prin a fi scos la tablă și a fi ascultat din cele mai grele noţiuni, „pentru că de vreme ce ai întârziat, înseamnă că știi foarte bine lecţia, nu?”

Alţii sunt minuţioși, atenţi la orice detaliu, atât în predare, dar mai ales cand vine vorba de  teste sau de proiecte și așa punctajul tău scade pentru că ai uitat să scrii de unde ai folosit teorema X, pentru că ghilimele sunt englezești sau pentru că săgeata din desen trebuia să pornească exact de pe linie, niciun milimetru mai încolo.

Mai sunt și cei care iau rolul de al doilea diriginte, cum ar fi profesorul de informatică, un rol absolut binevenit, mai ales atunci când ai ora de informatică vinerea, după o săptămână luuungă. Te învaţă că e bine să lucrezi cu oricine, indiferent de preferinţe, să verifici orice, chiar și pe n nenul, să ai un stil de viaţă sănătos, să deschizi ferestrele și cel mai important, să îţi alegi un drum în viaţă care îţi place ŢIE, nu altora, de exemplu.

Tu ce fel de profesor ai fi, daca ai putea? Stai, NU TREBUIE SĂ-ŢI IMAGINEZI cum ai fi, ci CHIAR POŢI FI! Ai o zi întreagă în care poţi fi profesor pe bune, într-o clasa cu elevi reali, cu un catalog în care să pui absenţe și note, poţi să predai orice materie îţi place, stai în cancelarie, iar Săndel nu te mai trimite la clasă imediat ce se sună, ba chiar și el este înlocuit. Gândeşte-te cum ar fi să porţi TU o jachetă roșie și să ai AGENDA! Dar atunci când îţi spun că AI PUTEA DEVENI chiar și DIRECTORUL/DIRECTOAREA liceului nostru? Ce decizii ai lua, ce lucruri ai schimba pe 7 aprilie, când are loc proiectul Ziua Elevului, organizat de clasele X F şi XI E? Nu e greu să devii participant la acest proiect, noi ne ocupăm de tot, tu trebuie doar să completezi un CV, o scrisoare de intenţie şi să îl rogi pe profesorul  a cărui materie te-ai decis să o predai să-ţi facă o scrisoare de recomandare. După ce ai aceste trei documente, ni le dai nouă, pe tura de dimineaţă Claudiei Esanu, XI E, iar pe tura de după-amiază lui Vlad Cazacu, X F, în perioada 11 februarie-03 martie. Mai departe, te vom chema la un interviu pe 11 martie, iar dacă ai fost selectat, îţi vei primi orarul și ecusonul de viitor profesor! Mai multe detalii găseşti aici:

https://www.facebook.com/events/808491252510889/?ref_dashboard_filter=calendar

https://www.facebook.com/ziuaelevului

Carmen Pălimariu

Este lăzăristă iubitoare de filme bune, muzică, literatură şi cel mai important, scris. Consideră că în orice scriem sau creăm lăsăm o parte din noi, fie că e vorba de un bileţel, o carte sau o pictură, fiecare poartă ceva din personalitatea noastră, aşa că ea îşi inserează personalitatea în LZR. Pentru detalii, nu ezitaţi să-i citiţi articolele.