Nu-i așa că zboară mult prea repede?

Eşti costumat ca un supererou și alergi un răufăcător când… BUM… visul se spulberă, tu te trezești la realitate, dar parcă nu reușești să te trezești de tot. Căldura pernei te îndeamnă să mai dormi puţin, să mai visezi că trăiești în pielea lui Superman pentru încă zece minute atunci când realizezi că e luni.

Da, e luni. O nouă săptămână a început. Gândurile referitoare la teme și la proiecte încep să apară, iar tu ori sari instantaneu din pat (cum aș face eu), ori îţi târșâi papucii in drumul spre baie (cum fac eu, de fapt).

E adevărat că dimineaţa începe greu, dar restul zilei zboară fără să îţi dai măcar seama. Şi azi e marţi. Ritualul tipic al dimineţii începe, din nou. Ca de obicei, o zi normală de şcoală ţi se aşterne în faţă, iar gândul la mult iubita zi de vineri parcă nu îţi mai dă pace. Şi tot gândindu-te cum îţi vei petrecere weekend-ul, deja ajungi în pat, îmbrăcat în pijamale dând încă o fugă mică pe Facebook şi adormind.

În cazul meu, ziua de după marţi, adică miercuri, e cea mai grea zi. Motiv pentru care parcă trece din ce în ce mai greu. Dimineaţa e plină de chimie, fizică şi biologie, iar la şcoală tot de chimie, fizică şi biologie dau. Dar e doar impresia mea, pentru că ziua de miercuri trece la fel de repede ca luni şi marţi.

Soneria se aude din nou. Joi. Trezirea nu mai pare atât de grea numai pentru faptul că mâine e vineri. Nu mai eşti atât de abătut şi morăcănos. De fapt, un zâmbet începe să îţi apară pe buze şi totul ţi se pare mai frumos.

Şi cât timp tu contempli frumuseţile pereţilor sălii de clasă, iată că e deja vineri. Zâmbetul îţi e până la urechi, planurile nu încetează să mai apară, temele nici nu mai contează. A doua zi e sâmbătă.

Şi, într-adevăr, sâmbăta ţi-o umpli din plin cu cele mai alese activităţi. Cauţi să nu iroseşti nici un minut și să te și bucuri de fiecare în parte. De ce? Oare pentru că mâine e duminică și teancul de caiete te așteaptă pe birou? Cel mai probabil.

Da, a venit și rândul duminicii, ziua de teme. Dacă ai noroc, termini repede, dacă nu, va trebui să duci un război constant între caiete și manuale și prietenii cu mai mult noroc care nu vor să te vadă decât pentru o jumătate de oră.

Și tot așa, 365 de zile într-un an în care vei detesta lunea şi vei iubi vinerea. În ultimul timp am tot văzut următoarea întrebare „plimbându-se” pe internet: „De ce este luni atât de departe de vineri şi vineri atât de aproape de luni?” Sincer pentru mine sunt foarte apropiate. Nu știu pentru voi. Dar de multe ori mă trezesc și nu ştiu ce zi mai e. Şi astfel am ajuns la concluzia că timpul zboară mult prea repede și, implicit, și săptămâna.

Ilustrație: Delia Maria Stan

Delia Maria Stan

Delia Maria Stan

Este o fire ambițioasă, creativă, optimistă; deși vrea să urmeze Medicina, este atrasă și de artele frumoase. Pare timidă, dar odată ce o cunoști devine altcineva. Consideră că prin scris se poate exprima cel mai bine.