De vorbă cu Double X…

Atunci când spui Double X, te gândești instantaneu la concursul X Factor și, bineînțeles, la membrii duoului: Cristi Şutaru şi Diana Astrid-Petcu, liceeni în „Spiru Haret”, respectiv „Dinu Lipatti”, deși Cristi recunoaște că: „inițial am vrut în Lazăr, dar nu am avut medie” (mulți doritori știu cum e).

1957531_790076147687688_1972124413_n

Sigur îi știi. (Şi dacă nu, cum așa?! Unde ai fost în ultimele luni?!)

Bun, ca să vă reîmprospătez memoria (sau ca să vă pun în temă), Cristi și Diana sunt membrii ultimei trupe care a părăsit concursul X Factor, în semifinale, dar despre astea un pic mai încolo.

Am avut oportunitatea de a-i întâlni, și când spun că sunt charismatici, amuzanți şi naturali, chiar sunt sinceră. Contrar opiniei publice cum că oamenii se schimbă mereu după ce apar de câteva ori pe sticlă, Cristi şi Diana nu au fițe de staruri, nu sunt cu nasul pe sus și în nici un caz nu au uitat de unde au plecat (acest lucru rămânând chiar motiv de glumă între ei: „încă îmi ești datoare, Diana”; „ba suntem chit!”, „suntem?”).

Mai precis, Cristi a fost cel cu inițiativa de a participa la show („din ambiție, pentru a demonstra ce pot”), dar a fost refuzat, pus să se tundă și forțat de împrejurări ca ziua următoare să se întoarcă cu o colega de trupă. Zis şi făcut.

S-au pus pe muncă, pe schimbări (Diana învățând chiar în timp record să treacă de la voce de cap la voce de piept), pe înregistrări, pe filmări și pe un program plin de interviuri, shooting-uri, repetiții și altele, asta pentru a arăta perfect în cele câteva minute pe care noi le vedem ca spectatori.

1922900_790076141021022_2050876535_n

Pe parcursul prezenței lor la X Factor, au fost mentorați de către Cheloo, care nu a ezitat să le dea mereu sfaturi („fii mai masculin, Cristi!”), să le fie alături și chiar să îi pună în situații dificile, precum momentul în care i-a păcălit cum că nu ar fi intrat în gale (reacțiile lor făcând deliciul publicului).

Au trecut printr-o mulțime de emoții şi de experiențe „wow”, dar nu au devenit alte persoane.

Cristi pare băiatul rău cu tatuaje și cu haine de piele și chiar spune că îi place să fie personajul negativ. E perseverent (înainte de X Factor, și-a încercat norocul şi la „Vocea României”, dar nu a trecut mai departe, acest lucru motivându-l şi mai mult ca următoarea dată să fie mai bun) și foarte pasionat de tot ceea ce face (terminând chiar școala de muzică, deși spune despre ceea ce cântă:  „Habar nu am; fac cum sună bine!”).

Diana este un exemplu de ambiție pe multe planuri: ambiția de a evolua pe plan muzical pentru a se adapta melodiilor alese (ca să înțelegeți mai bine, Diana cânta de obicei operă, da, ați citit bine, operă), ambiția de a câștiga o mulțime de alte concursuri, studiind mult mai repede ca majoritatea o mulțime de piese necesare prezenței la diverse competiții, precum Olimpiada de Canto, la care a luat anul trecut locul I (felicitări din nou!).

I-am întrebat și care este cea mai dragă amintire pe care o au de la Casă și respectiv, concursul X Factor.1957595_790076151021021_1144702922_n

Diana a povestit despre momentul emoționant de la final, când erau strânși pe scenă toți concurenții, iar Cristi a vorbit mai mult de faptul că a găsit printre participanți doi oameni de încredere cu care s-a putut descărca și cu care de-abia așteaptă să lucreze împreună.

I-am întrebat şi dacă vor mai colabora în viitor, iar răspunsul a venit direct din partea amândurora:  „Desigur!”.

Urmăriți-le în continuare activitatea pentru că merită și pentru că ei chiar sunt foarte talentați şi dornici să producă o schimbare, să facă muzica altfel; mai personală și mai putin comercială și nu „99% identică cu ce e deja pe piață”. Cristi chiar lucrează la un nou material, cu versuri scrise integral de el („scriu, scriu, scriu… să vedem cât o să-mi ia… Poți să nu fii comercial și să reușești!”).

Le urăm mult succes mai departe în carieră și în domeniul academic (Diana are bac în câteva luni și dorința de a pleca în străinătate, la Londra sau la Manchester; Cristi e încă relaxat, fiind într-a XI-a)!

P.S. Stați pe fază, povestea lui Cristi și a Dianei nu se termină aici!

FOTO: Dragoş Voicu

Alexandra-Laura Ghițoi

este elevă în clasa a X-a, la profilul mate-info, deși mintea ei este mereu prin alte locuri. Este implicată în foarte multe activităti din diverse domenii: limbi străine și scris, dezbateri, voluntariate și programe antreprenoriale, avand în același timp și un blog de modă, care o face mandră zilnic, bilingv, în engleză și în franceză.