Cum să îți găsești fericirea

 

Te-ai simțit vreodată trist fără un motiv anume, ca și cum încerci din răsputeri să îți prinzi fericirea, dar eșuezi? De parcă te controlează asemenea unei iluzii, căci nu poți ști cu adevărat când o ai sau cum să o ai. Viața este un ansamblu de alegeri ghidate astfel încât să ne găsim calea spre această comoară neprețuită. Acest drum poate fi anevoios, iar popasurile sunt foarte rare. Vei păși la început cu mișcări timide și va trece timp până vei vedea că drumul nu este bătătorit ori asfaltat, ci alcătuit din dorințe.

Așadar, te provoc să iei un creion, o hârtie și să îți înșirui dorințele. Nu-i așa că o singură foaie nu îți este de ajuns? În fiecare zi, noi dorințe se nasc. Spre exemplu, ne dorim să vizităm un loc anume, să fim iubiți, să realizăm ceea ce ne propunem sau alte lucruri care, chiar dacă la prima vedere par neimportante, înseamnă totul pentru noi. Avem infinite visuri și, astfel, infinite moduri de a ne găsi fericirea.

Însă ajungem într-un punct în care, dezorientați din cauza nesfârșitelor lucruri pe care chiar dacă nu vrem trebuie să le facem, dorințele noastre rămân doar împrăștiate pe hârtie, iar  la sfârșitul zilei ne intrebăm „Unde îmi este fericirea?”, „De ce nu se ivește o șansă de a-mi atinge țelul?” sau „Cât va mai dura până voi reuși ceea ce îmi doresc?”. Ne abatem de la drumul nostru ideal, pietruit cu visuri și, mai mult din nevoie, alegem o rută alternativă. De data asta, însă, acest drum este pietruit cu rutină.

Știu, te-ai gândit nu numai o dată cum ar fi ca stelele căzătoare chiar să îndeplinească dorințe. Acele lumini rare și spectaculoase ar reprezenta cheia fericirii noastre. Aburind geamul, priveşti cerul înstelat. Zâmbești, amintindu-ți de momentele care ți-au făcut pielea de găină și, parcă prin minune, o vezi. Chiar acolo în necunoscut o stea a căzut, iar tu, înarmat cu dorințe, începi să le enumeri. Ești mulțumit, poate că în sfârșit vei fi fericit. Următoarea zi, trezindu-te cu o oarecare speranță în suflet, vei vedea că realitatea este neschimbată, căci o stea căzătoare doar se îndreaptă spre un alt cer. Tu încotro te îndrepți?

Tindem să credem că fericirea va veni, până la urmă, după furtuna care ne răvășește sufletul. Că odată ce o vom avea, zâmbetul nostru va deveni mult mai larg. Dar nu realizăm cât de ușor este să ne ridicăm colțul buzelor și să ne menținem spatele drept. Dacă într-o zi, plictisit de rutina zilnică, îți vei face curaj și vei găsi drumul tău pietruit cu visuri, asigură-te că nu te vei mai pierde vreodată.

Fă orice îți stă în putere pentru a fi fericit. Cel care îți poate îndeplini dorințele ești chiar tu.

Foto: Alex Neagu

Adriana Bonciu

Adriana. Adri pentru cei care spun lucrurilor „pe porecle”. Este o persoană veselă, prietenoasă, dar și sensibilă, nehotărâtă – o fire simplă în moduri complexe. Ca adolescentă, va avea întotdeauna mai multe întrebări decât răspunsuri. Iubește zâmbetele, ciocolata și acele mici gesturi care ne fac să ne îndrăgostim. Este atentă la detalii, oamenii fiindu-i cea mai bună inspirație.