Candy Crush: un alt fel de dependență

La început a fost Facebook-ul. Stop. O luăm cu începutul. La început a fost calculatorul și pe calculator existau jocuri. Destul de simplu, nu?

Jocuri pe CD, jocuri piratate. Jocuri de fete, jocuri de băieți (în următorul număr al revistei spargem acest mit). Jocuri de acțiune, jocuri de aventură, jocuri de strategie, etc.

În prezent – ne-am modernizat și am simplificat lucrurile- ne putem limita la 2 tipuri de jocuri: cele care dau dependență și restul.

Cum nu-mi stă în puteri să vă povestesc despre LOL, Legend of Zelda, Diablo, World of Warcraft, Counter Strike, Call of duty, îmi voi îndrepta articolul spre ceva cunoscut tuturor: Facebook-ul.

Am trecut prin moda Farmville, moda Criminal Case și în present sunt o (ne)fericită jucătoare de Candy Crush. Am ezitat în a adăuga paranteza pentru că uneori îmi dăunează, dar ce poate fi mai relaxant înainte de a te apuca de învățat pentru vreun test decât o rundă de spart jeleu, ciocolată și alte bombonele, sau poate două… sau poate trei… sau poate… Doamne ajută! Să nu mi se mai termine viețile virtuale.

Sweet! Divine! Sugar crush!

Beneficii?

Fetelor, Candy Crush-ul e bun în timpul dietei! Ați urât vreodată ciocolata în halul acesta?

Și e bun și atunci când te plictisești! Dacă nu mă credeți, uitați-vă în jurul vostru următoarea data când călătoriți cu metroul…

Acum vreo 2 săptămânii mă gândeam că asta e… Nu se mai poate! M-am plictisit! Și dacă ajung la ultimul nivel, și dacă renunț, tot aia e.

Și ce au făcut cei de la King!? Au inventat Candy Crush Dreamworld. Și m-am jucat. Și încă mă joc.

Voi? De ce jocuri sunteți dependenți și cum vă vindecați?

Foto: Maria Bășea

 

 

 

Maria Niculae

Este o lăzăristă idealistă, care în timpul orelor ei „realiste” preferă să viseze cu ochii deschiși. Detestă monotonia, așa că este pregatită să-și exprime opinia proprie indiferent de domeniu, iar când cuvintele rostite nu sunt de ajuns, își insiră gândurile de la tastatură... Daca vreți să-i invadați visul, o puteți contacta pe Facebook.