Santa Claus is coming to town

Lumânărelele cu miros de scorțișoară, fulgii de nea ce nu contenesc să împânzească străzile, beteala și luminițele colorate (agățate până și de coada pisicii), colindele de Crăciun (Fuego?!)… sunt elementele fundamentale ce intră în alcătuirea spiritului de sărbători ce va învălui tot cuprinsul cât de curând. Colegiul Lazăr deja a debutat la acest capitol: recomand consultarea bradului împodobit din holul liceului spre a vă convinge.unnamed

 Moșul însă mă trage de ureche și-mi spune că am uitat să menţionez ceva. Hmm, să fie oare ciocolata caldă? Poate că da, dar nu este importantă (acest fapt nu-i vizează pe amatori). Da, am omis elementul esențial, motivul pentru care această sărbătoare este extrem de populară, pentru care magazinele înregistrează vânzări-record de sărbători. Motivul pentru care milioane de copii din întreaga lume stau cu mânuţele încleștate, zburdând de colo-colo, cu ochișorii nedezlipiți de la bradul împodobit: cadourile de Crăciun. Cadourile primite de Crăciun, aduse de Moșu’ sau de părinți (depinde în al cărui buzunar vă încredeți cel mai mult), reprezintă o adevărată datină a sărbătorilor „modernizate”. Putem fi acuzați de un teribil materialism dacă privim astfel situația, însă cu toții știm că o mică atenție oferită unei persoane dragi înviorează orice spirit de sărbătoare.

Dacă în acest an vă gândiți serios să vă asumați rolul de Moș Crăciun pentru o zi, vă recomand să începeți să vă mobilizați din timp, în special dacă sunteți mai nehotărâți din fire. Însă, nu-mi pot permite să nu vă ofer și niște sugestii de cadouri înainte de a vă începe „vânătoarea”:

 Cadoul ideal pentru părinţi:

Figurine din turtă dulce, prăjiturele cu scorțişoară sau o prăjitură făcută chiar de tine. De ce? În primul rând, pentru că produsele zaharoase au capacitatea de a determina iertarea chiar și celor mai amare note de la teste/teze și sunt în ton cu spiritul Crăciunului. Cea de-a doua sugestie este adresată celor care ŞTIU să gătească, pentru că nimeni nu își dorește o casă luminată (la propriu!) de sărbători.

 Cadoul ideal pentru iubit/iubită:

Un CD cu muzica preferată sau un colier vintage (pentru fete, evident). Cu muzica preferată nu poți da greșprobabil, vei fi obligat să asculți tu. Accesoriile vintage de orice tip sunt perfecte pentru fete. De ce? Pentru că sunt la modă şi în plus, conțin o tentă de unicitate. Cadourile perfecte pentru hipsterițe.

craciun (2)

 Cadoul ideal pentru colega/colegul lăzărist/ă:

O carte sau o figurină din pluș de agățat în brad. De ce o carte? „Avem destule necitite prin bibliotecă, nu vrem să completăm colecția tocmai de Crăciun.”, ar spune unii cârcotași. Ei bine, nu. Cartea este un accesoriu must-have pentru oricine (mai ales dacă e în lista de lecturi obligatorii). Este singura care îi demonstrează colegului tău că ții la pregătirea sa școlară, așa cum se întâmplă adesea și în cazul unui test: îi poţi testa și aplica nivelul de cunoștințe. Cea de-a doua sugestie de cadou îi va permite fericitului beneficiar să își aducă aminte de tine cu drag atunci când va privi maimuţoiul agăţat în pomul său de Crăciun.

 Cadoul ideal pentru Săndel:

Un cozonac sau o agendă nouă, cu coperțile cartonate, frumos învelite în hârtie verde și roșie, cu numele său pe prima pagină. Cu siguranță nu putem uita de Săndel înainte de a lua vacanța mult așteptată. În timp ce cozonacul funcționează pe principiul îndulcirii caracterului și poate crește șansele unei pauze prelungite, agenda este însă simbolică. Întrebarea este cine se va dovedi a fi acest privilegiat Moș Crăciun? Vom trăi și vom vedea.

P.S.: Dacă toate aceste variante nu se încadrează în bugetul stabilit de voi și sunteţi și în pană de idei, amintiţi-vă că iubirea necondiţionată faţă de cei dragi nu se poate reprezenta prin ceva material, aceasta trebuie simțită și împărtășită. Înarmați-vă cu cele mai sincere „te iubesc”-uri şi oferiți-le din toată inima celor dragi, de sărbători!

Foto: Dragos Voicu și Andreea Marcu

 

Anda Vasilache

Anda este o tipă super, pregătită mereu de a face haz de necaz in situații „ extreme” ; iubește umorul negru. Îi place să lucreze cu oamenii, să le descopere caracterul și să analizeze tot ceea ce îi stârnește interesul. Are o viziune realistă asupra vieții doar atunci când visele amuțesc. Îi plac pisicile pentru că sunt ființe egoiste și independente.