Concert Vama: „ Muzica este singura armă şi formă de expresie.”

Marţi, 17 decembrie. Ora: 20:00. Locaţie: Sala Palatului. Misiune:concert Vama. Stadiu misiune:iniţiată

Sala este cufundată în beznă. Reflectoarele trec pe poziţii şi îşi catapultează efectele speciale asupra mulţimii. Un adevărat show de lumini, culoare, fericire, dans, pasiune şi nonconformism însumează experienţa „Vama”.

Tudor Chirilă îşi face apariţia dintr-un capăt al locurilor din public, reuşeşte din prima evadarea lui, dar deşi urmărit, urcă pe scenă; deţine însă „antidotul de care ei se tem”, fiind „condamnat la iubire”. Reflectoarele şi show-ul de lumini se dezlănţuie liber de aici înainte, dinamizează întreaga sală (plină!), iar spectacolul trupei de dans formată din tineri energici şi motivaţi (unii dintre ei şi lăzărişti) impresionează prin expresivitate şi talent.

Libertatea de a visa, libertatea de exprimare, 18 ani, copilărie, fericire, iubire, natură, Vama… la infinit.

_MG_2353

Un scurtcircuit între prezent şi trecut… Dar, cu cei dragi cum rămâne ?

„Prezentul este însă tot ce avem”. Răspunsul poate fi interpretat „între cer şi trecut”, precum piesa ce confirmă totodată autonomia şi stilul caracteristic Vama în industria muzicală. Piesa Vama preferată? „Post iubire”, sigur.

Ce altă mahmureală este mai dulce decât cea din iubire ? Copilăria, ar spune mulţi. Când erai copil, nu te întrebai ce e fericirea, nu o căutai, ci erai doar „copilul care aleargă către mare…

Un invitat special, Guess Who, şi-a făcut apariţia într-un moment neaşteptat, în „Zilele fericite” ale copilăriei, întregind show-ul. Apoi… regele a fost eliberat.

Libertate de exprimare, democraţie, unitatea cetăţenilor, protest… „Declar pierdută țara!”. O melodie cu un mesaj puternic, un impact semnificativ, un risc asumat însă pentru a reaminti tuturor că tot ceea ce ne înconjoară depinde de noi, de fiecare dintre noi. Acest moment a impresionat într-adevăr prin mesajul său, stârnind controverse: lumea nu ar trebui să se lase inconştient manipulată. „Luaţi-o ca pe un fel de wake-up call”. Cei de la Vama şi-au asumat riscul de a nu mai concerta vreodată pe scena Sălii Palatului, dar în definitiv: „Totuşi e democraţie şi încă poţi să spui ce gândeşti…încă…”._MG_2082

„Departe”…să ne reîntoarcem la natură, să comunicăm mai mult între noi, oamenii, să vorbim mai mult…mai ales noi, vecinii , în lift, de dimineaţă…

La final, confetiile sunt detonate. Dansul devine mijloc de eliberare. Apoi, renunţăm la lumină, telefoanele devin torţe, totul este realizat nud, pe ecrane şi lumini din public… valuri de viaţă. Ajungem „Undeva în Vama” şi ne întrebăm „cum să ameţeşti de la un sărut?” căci „în ultimul cort e încă linişte…”

Marţi, 17 Decembrie. Ora: 23:30. Locaţie: Sala Palatului. Misiune: concert Vama. Stadiu misiune: finalizată cu succes.

Foto: Dragoş Voicu

Anda Vasilache

Anda este o tipă super, pregătită mereu de a face haz de necaz in situații „ extreme” ; iubește umorul negru. Îi place să lucreze cu oamenii, să le descopere caracterul și să analizeze tot ceea ce îi stârnește interesul. Are o viziune realistă asupra vieții doar atunci când visele amuțesc. Îi plac pisicile pentru că sunt ființe egoiste și independente.