Cât de „uber” a fost la Uberfest?

Turbohalle. 23 noiembrie 2013. Electric Fance. Gojira& Planet H. Vița de Vie. Paraziții. Teatru. Miss&Mister 2013. Trei domnișoare care au ajuns în comă alcoolică, mult fum, o copilă de 11 ani care e gata fabricată pentru a deveni o a doua Niki Minaj, o hală pe jumătate goală și cu toate astea un eveniment care s-a vrut a fi „uber”. În mod normal, aș putea fi considerată „hateriță”  pentru cele spuse mai sus și îmi asum asta. Dar, nu a fost numai atât. A fost și multă muncă și pasiune care se vor vedea cel mai bine din spusele unor participanți la eveniment și in final ale lui Adrian Despot care ne-a răspuns la câteva întrebări.

2Cristina Tudor (actriță în trupa de teatru „Let`s act”): Mă bucur pentru rezultatul obținut. După părerea mea, faptul că am câștigat premiul pentru cel mai bun spectacol și anume trofeul Masca este un lucru minunat fiindcă am reușit să arătăm perspectivele multiple ale spectacolului nostru, drama unui artist care încearcă să scrie și în același timp să-și găsească drumul în viață în raport cu trecutul și cu viitorul său. Clar, atmosfera a fost încărcată de emoție și într-adevăr se poate spune că au existat mici probleme, însă din punctul de vedere al pasiunii și muncii care s-au simţit în aer, eu zic că pot fi trecute cu vederea și că a fost un bal reușit.

Rareș Roșca (Mister 2013 – C.N. „Spiru Haret”) : Sunt puţin dezamăgit din cauza decalării programului. Dar, în rest mi-a plăcut foarte mult și chiar pot spune că m-am distrat. Paraziții şi Vița au avut grijă să facă o super atmosferă demnă de un asemenea eveniment.

Ioana Carmen Lică (câștigătoarea concursului de karaoke) : Nu mă așteptam să câștig, dar probabil faptul că am cântat o piesă dragă mie m-a ajutat mult și publicul a fost minunat. Toți au fost wow și chiar cred că a fost o experiență unică și un bal pe care nu o să-l uit așa de ușor.

1Adrian Despot – Viţa de Vie: Am fost de-a lungul vieții noastre de formație la multe baluri de boboci, dar ăsta e balul cu cea mai mare desfășurare de forțe. E un bal care a început undeva la ora 12 la prânz și care se termină undeva la 4 dimineața. E balul balurilor, ce să mai …

R: O amintire frumoasă din liceu de care îţi mai aduci aminte?

Adrian Despot – Viţa de Vie: E greu… Eu am făcut liceul într-o perioadă tulbure, imediat după `90 și era un fel de haos. Intrau materii, ieșeau materii, nimeni nu știa ce fel de programă trebuie să fie, profesorii nu ştiau dacă avem voie cu părul lung sau nu. Probabil relaţiile pe care le-am legat cu prietenii în liceu sunt cele mai frumoase amintiri. Sunt oameni de care sunt legat și sunt oameni cu care mă văd în prezent și de fiecare dată când ne întâlnim ne spunem aceleași povești obosite despre liceu, aceleași de fiecare dată, dar mereu râdem și ne distrăm. Eu eram un copil cu o chitară. În clasele a IX-a şi a X-a eram „copilul model” ca să zic așa, apoi m-am prins care e treaba… (râde) Dar, voi trebuie să stați la școală și să învățați! Vai, ce formal sună! (râde)

R: Un mesaj pentru cititorii revistei LZR?

Adrian Despot – Vița de Vie: Aaa, așa e, voi sunteți din Lazăr…Băi, să știi că e un liceu super mișto. Din clasa a V-a, copiii mei vor fi în Lazăr, sper să intre! (râde) Măi, aveți norocul să aveți niște directori foarte tari și am văzut că relația dintre directori și elevi e una foarte strânsă. Organizați în fiecare an o gală, cea în memoria lui Florian Pittiș, iar anul ăsta am ajuns și eu în juriu și am cunoscut un pic mai bine Lazărul din interior. Felicitări pentru tot ceea ce faceți! Baftă în continuare!

Foto: Dragoș Voicu

 

Teodora Agarici

Face parte din grupul lăzăriștilor plini de ambiție și optimism, fiind o elevă pasionată de scris, literatură și de ideea de a se autodepăți în tot ceea ce face. Găsește întotdeauna în ea voința de a trece peste orice obstacole care o împiedică în a-și atinge obiectivele, promovează creația și imaginația. Se definește ca fiind o sursă infinită de originalitate, spontaneitate și creativitate. Scrie pentru că îi place. Pentru că asta simte. Este mereu acolo pentru voi, oricare v-ar fi problemele.