9B Gaming Industries

Credeți că Gameloft, Riot Games, Ubisoft, Midway Games sau Mojang AB sună mai bine? Nicidecum. Și chiar dacă totul a început în joacă, pe 11 noiembrie, o oră de limba și literatura română s-a transformat într-un adevărat congres de lansare a unor noi jocuri video de către compania 9B Gaming Industries. Fiecare grupă de elevi a creat „cel mai bun joc pe calculator al tuturor timpurilor”, iar prezentarea a presupus descrierea jocului (reguli, jucători, durată, preț etc.), precum și alcătuirea unor postere și reclame.

Tipurile de jocuri propuse variază de la real la imaginar, de la întâmplări obișnuite, din viața de zi cu zi, până la supraviețuirea pe o insulă pustie sau implicarea într-un război de cucerire. Imaginația, talentul și entuziasmul au dat naștere unor adevărate opere de artă tehnologică. Toți au fost absorbiți de spiritul de competiție și nimeni nu putea să prezică ori să bănuiască cine va câștiga înaintea mult așteptatei lansări. Au fost prezentate audienței idei inedite, pe care vom încerca să vi le înfățișăm cu ajutorul descrierilor sugestive ale producătorilor:

 

Plan-Card: Naufragiat pe o insulă, ai un singur scop: supraviețuirea;

World of Lifecraft: Intră cine vrea, iese cine poate;

Infinite dreams: Fiecare decizie te va conduce spre un alt deznodământ;

Down to Earth: O confruntare între cavaleri, umbre și inamicii acestora, extratereștrii verzui;DSC_0130

Lumea de ieri: O aventură de neuitat spre… Evul Mediu;

The Animated War: O aventură plină de suspans ce parodiază războaiele istorice;

Treasury Hunter: Trăiește sălbatic în Vestul Sălbatic;

Life chessboard: Viața ca un joc;

Party Hard: Cui nu-i place să chefuiască?

The Alchemist: Reborn – Soldat, asasin, salvator sau distrugător? În joc, tu decizi!

Să nu ignorăm emoțiile trăite de elevi în așteptarea deznodământului, având în vedere că la finalul fiecărei prezentări au fost nevoiți să suporte remarcile colegilor din public, care au pus tot felul de întrebări și și-au permis să fie aspri, tăioși, necruțători!

La sfârșitul acestui brainstorming s-a exersat totuși spiritul de competitie și fairplay-ul. Abilitatea de a câștiga cu grație și de a pierde într-un mod elegant sunt două calități esențiale pe care le înveți din competiții. Nu a fost decât un exercițiu de imaginație, dar așa începe orice afacere serioasă, nu? Suntem curioși ce jocuri v-au atras atenția și, hei, așteptăm cererile voastre de cumpărare!

 Foto: Smaranda Olariu, clasa a-IX-a B