HOLA, la puterea 130

130 de participanți. 130 de zâmbete. Curioși cum de atâția elevi și-au petrecut weekendul la Colegiul Național „George Cosbuc”? Ei bine, acolo a avut loc prima ediție din acest an a proiectului de dezvoltare personală HOLA!

Cum a fost, ce s-a întâmplat acolo mai exact veți afla chiar de la câțiva participanți dornici să ducă mai departe povestea HOLA!

 R: Bună! De ce ai ales să te înscrii la workshopul HOLA?

Ciprian Leon Chirilă (C.N „George Cosbuc”): Am văzut niște poze cu  prietenii mei pe facebook care au mai participat la acest proiect și am fost un pic gelos la început că nu m-am implicat (sunt o fire foarte implicată de obicei și care pune suflet în tot ceea ce face), așa că atunci când am aflat că se mai organizează o ediție HOLA! m-am înscris fără să mai stau pe gânduri.

Andreea Bica (C.N „Gh. Lazar”): M-am înscris la îndemnul unei prietene. Mai apoi, am văzut că mai multe colege din clasa mea s-au înscris la acest workshop, așa că imediat m-am interesat și mi-am dat seama că HOLA! este pentru mine și că mi se potrivește în totalitate.

 R: Ce așteptări ai avut de la HOLA?h1

Diana (ICHB): Păi în primul rând mi-am propus să devin mai sociabilă, să-mi dezvolt capacitățile de vorbire în public și să am încredere în mine și mulțumită acestui proiect, cred că deja am reușit .

 R: Cum a fost atmosfera și cum ți s-a părut această experiență?

Mădălina Dobre (C.N „Gh. Lazăr”): Este un loc și o activitate unde am putut să învăț să mă cunosc, să lucrez în echipă și să interacționez mai mult cu oamenii.

 Andreea Constantin (C.N „Gh. Lazar”) : Totul e funny de la traineri până la participanți.  Chiar simț că am învățat lucruri noi. Cred că dacă ar fi să mai repet asta, aș face-o de încă 100 de ori.

 R: Care a fost sesiunea preferată din cadrul workshopului?

Toma (C.N. „Sf. Sava”): Cu siguranță sesiunea de public speaking. De fapt, dacă mă gândesc mai bine, nici sesiunile de lucru în echipă și project management nu au fost mai prejos. Totul este pe placul meu aici. Recomand puțin din spiritul HOLA! tuturor prietenilor mei și nu numai.

Dar că să se obțină asemenea rezultate și participanți fericiți a fost necesar multă muncă și pasiune…

 R: Cum este să coordonezi activitatea și să organizezi un proiect de o asemenea amploare?h2

Larisa Panait( Project Manager HOLA!- C.N. „George Cosbuc”): Este greu, evident, dar eu cred că am făcut o treabă bună împreună cu echipa. Am reușit sper eu, să îmi motivez echipa și având în vedere că toți au fost săritori și înțelegători, nu s-a simțit oboseala și totul a decurs într-un ritm plăcut.

Alice Chempf (Organizator- C.N. „Gh. Lazăr”): Deși este o perioadă aglomerată cu școala, faptul că am reușit să aducem 130 de elevi (număr record în istoria HOLA!) dornici să ia parte la un alt tip de educație, educația non-formală, să fie creativi, să se distreze și să zâmbească mai mult, ne face fericiți. Și asta e cel mai important.

Dacă v-am făcut curioși și ați dori și voi să participați la acest workshop, ei bine aflați că se mai ține o ediție fulger în weekendul 9-10 noiembrie. Pentru cei interesați, veniți la clasa a X-a L sau a XI-a L și cereți un formular de inscriere și vi se vor spune mai multe detalii. Iar, dacă editia HOLA! nu vi s-a părut suficientă, nu e nimic. HOLA! Advanced vine ca o completare a noțiunilor învățate la HOLA! Basic și vă asteaptă tot în weekendul 9-10  noiembrie să petreceți și să învățați în stil HOLA!.

Foto: Alex Neagu

Teodora Agarici

Face parte din grupul lăzăriștilor plini de ambiție și optimism, fiind o elevă pasionată de scris, literatură și de ideea de a se autodepăți în tot ceea ce face. Găsește întotdeauna în ea voința de a trece peste orice obstacole care o împiedică în a-și atinge obiectivele, promovează creația și imaginația. Se definește ca fiind o sursă infinită de originalitate, spontaneitate și creativitate. Scrie pentru că îi place. Pentru că asta simte. Este mereu acolo pentru voi, oricare v-ar fi problemele.