Amalgamul sentimentelor de toamnă

Ştii acel moment când ești atât de confuz și ai o stare atât de proastă, dar nu știi de ce și tot ceea ce vrei să faci este să te închizi în camera ta și să stai ghemuit în pat, sub o pătură, cu căștile în urechi și muzică melancolică dată la maxim?

Este un sentiment mai comun decât ai crede. Nu, nu mă refer numai la stereotipul adolescenţilor neînteleși. Cred că la orice vârstă ţi se poate întâmpla să nu știi încotro să o apuci ca să scapi mai repede de problemele pe care nu le poţi clarifica sau controla. Ești conștient că trebuie să îţi iei propriile decizii, pentru că nimeni nu te poate ajuta cu mai mult decât un „Fă ce-ţi spune inima!” călduros, care de fapt nu te ajută cu nimic. Dacă ar fi atât de ușor nu ai mai avea nevoie de sfatul lor.

Această stare deprimantă se potrivește cu siguranţă cu vremea din această perioadă; mai ales cu zilele cu ploi torenţiale (care aparent au luat pe sus protestatarii din București), în care nici măcar un ceai fierbinte cu miros puternic de scorţișoară nu poate rezolva nimic. Şi da, chiar am încercat asta. Nu a vindecat, din păcate, nimic, dar tot a fost foarte bun.

Ce remediu există pentru această situaţie? Unii ar spune că timpul le vindecă pe toate. Eu o să îţi spun că lucrurile și oamenii vin și pleacă, tu însuţi este cel cu care îţi vei petrece tot restul vieţii așa că lasă-i pe ceilalţi, concentrează-te pe ceea ce e mai bine pentru tine și fii fericit! Capul sus, cât de rău poate fi?

Foto: Alex Neagu

Mihaela Duță

Este o fire ambiţioasă, optimistă, căreia îi plac provocările şi nu se lasă intimidată de obstacole. Tot timpul caută modalităţi de dezvoltare personală, implicându-se în cât mai multe activităţi. În timpul liber îi place să scrie, să citească, să călătorească şi să viseze la cai verzi pe pereţi.