Marea Finală „Pun pariu pe talent”

După 7 luni în care am stat cu sufletul la gură pentru a vedea cum se va termina un proiect pus la cale la o masă în grădină, evenimentul mult aşteptat al anului a sosit. După 17 licee participante, 308 elevi prezenţi la preselecţii, 134 ajunşi în semifinale şi doar 17 finalişti, prima ediţie a concursului îndrăgit de liceeni a ajuns la sfârşit, iar pe 27 mai la club Why Not a avut loc Marea Finală.

Spiritele s-au încins încă de la ora 15.00. Repetiţii de ultim moment, organizatorii într-un zumzet continuu (verifică desfăşurătorul, pregăteşte sonorizarea, aranjează sala), concurenţii la viteză maximă, dorindu-şi să nu-şi dezamăgească susţinătorii. La ora 17.30 nebunia a început. Finaliştii au urcat rând pe rând pe scena şi au dat tot ce-i mai bun din ei. S-au împletit într-un puzzle al talentului comedianţi, dansatori şi cântăreţi, sau cum ne place nouă să-i alintăm, „cântăcioşi”.

Finala a avut parte şi de momente extra. O parte din semifinalişti au avut ocazia de a impresiona un public numeros cu abilităţile lor. Astfel, beatboxeri şi alţi dansatori şi „cântăcioşi” au pregătit terenul pentru anunţarea câştigătorului. Trupa Performers a avut şi ea un moment extraordinar care a ridicat sala în picioare, şi, înainte de marea premiere, s-au desemnat şi cei mai implicaţi organizatori: eu şi Tien Dat (asta mai mult formal, căci cu toţii, 15 în total, am muncit de ne-au sărit capacele).

Juriul format din Matinalii de la Radio 21, Mister Z (owner The Lions Beat şi ex- Lucky Man Project) şi Robert Turcescu au avut o misiune dificilă: de a alege cel mai talentat liceean.

Bătălia a fost strânsă, însă în final pe podium au urcat: Ştefan Ana Maria (Madgearu) & Darius Ioan (Sava)- locul III, Perfect Show (Lazăr)- locul II, Ioana Gherghina (Creangă)- locul I.

În toamnă dăm startul la ediţia 2. Sunteţi gata să pariaţi din nou?

Silvia Matilda Aștefanei

Este fostă lăzaristă și actualmente studentă la medicină. Deși 90% din prieteni au sfătuit-o să lase Medicina pentru Jurnalism, a decis să păstreze pasiunea pentru scris doar la stadiul de hobby. LZR a însemnat pentru ea „peșteră fără de sfârșit, lumina de la capătul tunelului și marea fără țărm.” Pentru ea LZR e ca pasărea phoenix, renaște pe zi ce trece.