Expoziţie foto cu, despre şi pentru tineri

De unde ţi se trage pasiunea pentru fotografie?

Probabil a apărut pe undeva prin clasa a III-a când tatăl meu mi-a pus în mână pentru prima dată un aparat foto. Era Zenit-ul lui şi, chiar dacă am irosit un film pentru că am făcut numai fotografii subexpuse, eram foarte fericit că fotografiam.

Povesteşte-ne puţin despre evoluţia ta ca fotograf de până acum.

După episodul Zenit, am avut o perioadă de câţiva ani în care am descoperit că şi un Nokia poate face poze. Punctul care m-a determinat să continui şi să îmi doresc să fac mai mult decât poze cu telefonul a fost prin primăvara anului 2007 când am făcut poze unei buburuze. Încet-încet, după câţiva ani în care „am abuzat” de telefon, am primit un compact, apoi, în 2012, DSLR-ul pe care îl am acum. Cu timpul, am devenit fotograful Revistei Vlăstarul şi al Colegiului Naţional „Spiru Haret”.

Cine şi cum te susţine? Părinţii? Prietenii? Vreunn fotograf?

Cei mai mari susţinători ai mei sunt părinţii, care au răbdare să mă asculte când compar două obiective sau când le arăt o fotografie, însă nu pot uita de prietenii care, în ultimul an mi-au fost apoape şi, de asemenea, nici de un tip extraordiar, un adevărat maestru şi prieten, Gabriel Tudosescu, fotograf. Sunt şi alţi profesionişti care mă susţin, inspirându-mă, dându-mi un țel sau câteodată un sfat şi, pe lângă Gabi, îi mai pot menţiona pe Andreea Retinschi şi George Nicolae, cel care m-a învăţat ce înseamnă fotografia.

Ce faci în timpul liber? În afară de fotografie?

În timpul liber, când nu am şcoală sau meditaţii, îmi place să merg cu bicicleta sau cu rolele. Uneori, vara, îmi găsesc un loc liniştit în Herăstrău de unde să privesc stelele sau, pur şi simplu, ies cu prietenii în oraş. Depinde de starea pe care o am.

Planuri de viitor

În primul rând, voi avea prima mea expoziţie de fotografie numită Teenage Dream. În viitorul apropiat, îmi doresc să am o expoziţie şi acasă, în Sibiu. Însă, cel mai mare plan pe care îl am este destinat anului 2014: să intru la Medicină şi, poate, să reîncep echitaţia.

Poţi să ne spui mai multe despre Teenage dream?

Ideea expoziţiei mi-a venit în momentul în care m-am uitat la câteva portrete şi am fost fascinat de privirile şi atitudinile diferite ale oamenilor. Expoziţia va avea loc între 15 şi 29 iunie 2013, iar vernisajul pe 15 iunie 2013, la ora 14:30, în showroom-ul magazinului F64 (Bd. Unirii, nr. 45).

Dacă ar trebui să o descriu pe scurt, aş spune că este o expoziţie cu şi despre tineri, în care încerc să ilustrez câteva din miile de cuvinte care ne caracterizează pe noi, tinerii.