Invitație la festival!

Ne desparte doar o  zi de un eveniment organizat de lăzăriști în cinstea unui  mare lăzărist. Da, ați ghicit, este vorba de Festivalul de arte pentru liceeni Florian Pittiș. Timp de 2 zile, unii dintre cei mai talentați artiști adolescenți se vor întrece pentru a-i impresiona pe membrii juriului în arta muzicii și a teatrului.

În cadrul festivalului s-au înscris mai bine de 30 trupe de teatru și muzică din liceele din țară, iar în urma selecției au rămas în concurs cele mai bune spectacole și piese. Finala festivalului va avea loc la Sala „Toma Caragiu” a Teatrului „Lucia Sturdza Bulandra” în următoarele zile: luni13 mai, ora 19 – secțiunea muzică; marți14 mai, ora 19 – secțiunea teatru.

Juriul care va evalua prestațiile concurenților este format din: Anca Sigartău, Gelu Colceag, Nicu Alifantis și Virgil Ianțu. Președintele juriului este prof. Victor Ioan Nicolae – director al Colegiului Național „Gheorghe Lazăr”, iar președintele de onoare este Anda Pittiș. Acestia vor acorda mai multe premii, dar cel mai important este Marele Trofeu la secțiunea teatru. Câștigătorii au ocazia să joace spectacolul pe scena Teatrului „Excelsior” din București, vineri, 24 mai, de la ora 19.

Cel mai emoționant moment al festivalului va fi tributul adus regretatului Florian Pittiș ce va fi interpretat de elevi ai Colegiului Național Gheorghe Lazăr. Acesta va fi momentul de deschidere al evenimentului. Pentru mai multe detalii și pentru programul evenimentului apăsați aici.

Înafară de spectacolele minunate de muzică și teatru oferite de concurenți, miercuri, 15 mai, ora 19, la gala și festivitatea de premiere, vom putea lua parte la un recital emoționant susținut de Zoia Alecu, Mircea Vintilă și Jonathan David.

Cu siguranță voia bună, energia și emoția vor dăinui în aceste zile. Tot  ce a rămas de făcut este să ne bucurăm de 3 zile de sărbătoare începand de luni, ora 19, la Sala „Toma Caragiu” a Teatrului „Lucia Sturdza Bulandra”. Vă așteptăm !