Generaţia mea

După cum bine ştiţi, pe lângă faptul că Lazărul este unul dintre cele mai bune licee, le oferă elevilor săi şi şansa de a se implica şi de a iniţia cât mai multe proiecte, fiecare dintre el ajungând un real succes. Unul dintre proiectele tinere este LCA – trupa de film a liceului, înfiinţată de Dan Iliuţă în decembrie 2012. Echipa nu a pierdut timpul şi astfel, după câteva luni de filmare, elevii au realizat primul lor scurtmetraj,  al cărui trailer îl puteţi urmări mai jos.

Filmul prezintă povestea mai multor adolescenţi şi problemele cu care se confruntă aceştia. Iar aici nu mă refer la dileme ca Samsung S4 sau iPhone, ci dorinţa de a te face auzit şi de a dovedi că eşti mai mult decât un aşa-zis facebook-addicted, aşa cum apari în ochii adulţilor, de a arăta că poţi spera la obiective înalte… mai înalte decât tocurile de 20 cm. Este un film al adolescenţilor despre adolescenţi, care nu şi-a propus nimic mai mult decât să arate lucrurile aşa cum sunt ele: tineri obişnuiţi care ajung într-un punct nou al existenței, pe care nu ştiu cum să-l abordeze, fiind indecişi, nelămuriţi – mai rău ca la matematică – sau pur şi simplu îndrăgostiţi.

La baza scenariului stă un amalgam de gânduri ale unei prietene a regizorului Dan Iliuţă, care s-a oferit să i le transpună într-un scenariu, rezultatul fiind Generaţia mea.

După lansarea de la jumătatea lunii mai, filmul va intra şi în unele dintre cele mai importante cinematografe din Bucureşti, după ce va fi vizionat mai întâi de elevii din liceele bucureştene de prestigiu. LCA va porni într-un adevărat turneu de promovare prin aceste licee – Sf.Sava, Spiru Haret, Mihai Viteazu, Tudor Vianu, Gheorghe Şincai, Matei Basarab şi George Coşbuc – nu doar pentru a-şi face filmul cunoscut, ci şi pentru a strânge personal, aşa că oricine crede că se pricepe să ţină o cameră în mână sau să editeze ceva mai mult decât poze în binecunoscutul Photoshop, are înclinaţii literare mai profunde decât a scrie pe Facebook şi interpretează un rol mai bine decât un puşti de gradiniţă, este invitat să participe la preselecţii (dacă nu s-a înţeles, se caută seriozitate şi profesionalism!).

De asemenea, echipa va participa cu acest scurtmetraj şi la Festivalul National de Film pentru Liceeni VideoArt, ediţia a V-a de la Suceava, unde sperăm că va fi apreciată de juriul cinefil, format din regizori şi actori renumiţi pe plan naţional şi internaţional.

Nu rămâne decât să le ţinem lăzăriștilor pumnii strânşi, să vizionăm filmul mult aşteptat şi să aşteptăm următoarele producţii!

Trailerul AICI.

Carmen Pălimariu

Este lăzăristă iubitoare de filme bune, muzică, literatură şi cel mai important, scris. Consideră că în orice scriem sau creăm lăsăm o parte din noi, fie că e vorba de un bileţel, o carte sau o pictură, fiecare poartă ceva din personalitatea noastră, aşa că ea îşi inserează personalitatea în LZR. Pentru detalii, nu ezitaţi să-i citiţi articolele.