3,2,1…Pittiș!

Ieri seară a avut loc deschiderea Festivalului de Arte pentru liceeni „Florian Pittiș”, sec țiunea muzică. Astfel, la sfârșitul zilei puteai să vezi grupuri de lăzăriști îndreptându-se spre sala  „Toma Caragiu”  a Teatrului „Lucia Sturdza Bulandra” pentru a viziona un spectacol muzical oferit de tineri din liceele capitalei: C.N. „Gheorghe Șincai”, C.N. „Ion Creangă”, C.N. „Spiru Haret” sau din orașe mai îndepărtate din România, ca Timișoara sau Siret, în memoria fostului lăzărist Florian Pittiș.

Elevii C.N. „Gheorghe Lazăr” au fost cei care au deschis festivalul, cu niște reprezentații ale unor momente marcante din viața muzicianului și actorului Florian Pittiș. Acest moment a marcat deschiderea oficială a Festivalului, dar și a concursului. Fiecare trupă/solist a trebuit să interpreteze două melodii: una la alegere și una din repertoriul lui Florian Pittiș. Fiecare dintre cei 10 concurenți s-a pregătit cât de mult a putut și fiecare dintre ei au încercat să aibă un moment cât mai intens și cât mai impresionant, fie prin vocile lor, fie prin talentul de a cânta la diferite instrumente, predominantă fiind, bineînțeles, chitara, simbolul folk-ului. În cele două ore de concurs, spectatorii au audiat melodii ca: „Ploaia care va veni”, „Toți suntem puțin luați”, „Mi-am dorit o mașină”, „Am un pitic”, „Sfârșitul nu-i aici” etc., dar și melodii din repertoriul internațional, ca „Hurt”, de Christina Aguilera sau „One more night” de la Maroon 5. O trupă mai curajoasă, Wild Spirits a C.N. „Gheorghe cincai”, s-a gândit să ne interpreteze o creație proprie, care a fost foarte bine primită de public. Spectacolul a fost încheiat de băieții de la Five O’Clock, din C.N. „Spiru Haret”, câștigătorii de anul trecut pentru Cea mai bună interpretare a unui cântec din repertoriul lui Florian Pittiș.

În această seară, începând cu ora 19:00 în aceeași locație, vor avea loc reprezentările pentru secțiunea teatru, unde veți putea urmări 5 puneri în scenă a unor momente teatrale cunoscute de către trupe din București și Botoșani.

Vă așteptăm și vă urăm vizionare plăcută!

Carmen Pălimariu

Este lăzăristă iubitoare de filme bune, muzică, literatură şi cel mai important, scris. Consideră că în orice scriem sau creăm lăsăm o parte din noi, fie că e vorba de un bileţel, o carte sau o pictură, fiecare poartă ceva din personalitatea noastră, aşa că ea îşi inserează personalitatea în LZR. Pentru detalii, nu ezitaţi să-i citiţi articolele.