3, 2, 1… Acțiune!

V-ați întrebat vreodată cum decurg lucrurile în spatele camerei de filmat? Ce fac actorii între fiecare scenă sau de câte ori sunt nevoiți să își repete chiar și cea mai ușoară replică până când este pe placul tuturor? Trupa de film LCA a pornit de la simpla imagine cu liceeni, lumini, camere de filmat și replici amestecate cu râsete. Cine credea că printr-un simplu „Ce frumos ar fi dacă…“ se va ajunge cu adevărat la ceva serios? Dar ideile de filme s-au tot înmulțit, afișele au apărut peste tot și odată cu ele și micii actori, iar dorința de a crea un Lazărwood printre băncile liceului a condus la realizarea ei.

Filmările prin ploaie, numeroasele duble stricate de călătorii din parc, imaginea unui câine în cel mai bun cadru și strigătele „Dan, e deja 4 și un sfert. De câte ori mai filmăm scena asta?“ „O singură dată si gata, strângem“ colorează zilele de filmări ale celor care fac parte din Trupa de film LCA. Bucuria vine, însă când toți se adună în fața unui ecran minuscul ca să vadă cum le-a ieșit scena considerată după zeci de duble, perfectă. Astăzi a renunțat un actor, mâine nu poate ajunge scenaristul decât după ora zece, săptămâna viitoare nu se poate filma în liceu… Filmul trebuie, însă, să fie gata la timp pentru ca sala de festivități să fie din nou plină de elevii curioși. Noi ne așezăm comod și vedem doar rezultatul final, la sfârșit ne ridicăm în picioare și aplaudăm timp de câteva minute cu gândul deja la ce oră urmează. Doar numele înșirate la final ne fac să ne gândim la câtă lume a muncit pentru el. Nu ne dăm seama că a doua zi încep deja filmările pentru următoarea ecranizare.Următoarea zi, următoarea idee. Iar noi… Noi așteptăm doar să ne mai înghesuim pentru locurile bune din sala de festivități.

 Se deschide din nou studioul. Se aprind luminile. Camerele încep să filmeze, iar actorii își repetă ultima dată replicile. 3, 2, 1… Acțiune!

Teodora Burete

iubește să scrie, deoarece consideră că este cea mai bună metodă de a-și crea propria lume desprinsă de realitate. De asemenea, muzica, desenul și cititul sunt obiceiurile care o ajută să se relaxeze în orice moment.