Mai mult decât un simplu joc

M-am gândit că ar fi bine să vorbim despre „Jocurile Online”. Cred că toți baieții s-au jucat cel puțin odată un joc online, care i-a atras atât de mult încât își sacrificau nopțile pentru a atinge performanța jucându-se.  La început totul ți se pare greu: nu știi să îl joci, nu îi înțelegi rostul, nu înțelegi ce trebuie făcut, mori de foarte multe ori și-ți vine să îl dezinstalezi și să te culci. Însă, după cum bine știți, mereu e acolo un prieten care să vă împingă de la spate și să vă zică: „Mamă, să vezi ce tare e când ajungi să joci ca mine”.  Tu, din ambiție și orgoliu, te pui pe joacă, pregătit să-ți ajungi prietenul și să-l învingi pe propriul său teritoriu. Nu știu cum se face, dar când ajungi în top, începi să-ți faci mulți prieteni ce se joacă, la fel ca tine, același joc ce creează dependență. Uneori chiar ajungeți să vă împrieteniți în viața reală, să ieșiți la o berică și, cine știe, să fiți cei mai buni prieteni.

Într-o altă ordine de idei, pe lângă chestiile bune pe care jocurile online ți le aduc, sunt și aspecte negative care te pot face, prin obsesia față de acel joc, să refuzi să mai faci altceva. Devii un așa zis „închis în casă” de care prietenii tăi sunt întotdeauna gata să facă mișto. Totuși, cea mai frumoasă metodă de relaxare, după ce vii acasă, mort de la liceu, este să-ți deschizi League of Legends-ul/ Starcraft-ul/ DOTA-ul și să faci un mic joc, și după altul și altul, până cazi rupt la pat. Se știe! O victorie aduce întotdeauna bucurie!  Ajungi până la urmă, după o zi foarte grea, cu note mici, să reușești să adormi cu zâmbetul pe buze când te gândești cât de mult ai performat în acel ultim meci. Logic. Dacă pierzi, vei fi un trist L.

Pe de altă parte, vorbind despre categoria feminină vă pot spune doar atât… O prietenă foarte bună a mea mi-a spus acum câteva zile: „Fetele ce nu s-au jucat în viața lor un joc online, sunt foarte, foarte fițoase”. Am stat puțin să analizez, și mi-am dat seamă că, pentru fete, jocurile online sunt una dintre cele mai bune metode de a relaționa cu baieții și nu numai. Înțelegi că n-a avut timp să-ți cumpere flori pentru că juca în nu știu ce turneu important, sau că a anulat întalnirea pentru că trebuia să se joace neapărat la calculator, și că o să vă vedeți mâine și-ți va spune cât de mult îi place de tine. Și tu ce faci?… Imediat îi spui: „Ești un obsedat, și nu mai vreau să te mai văd niciodată în viața mea, fraiere!”.

Trecând peste acest incindent, vreau să vă reamintesc să nu vă încărcaţi tot timpul liber jucându-vă. Sunt sigur că și cititul unei cărți bune vă poate ajuta să străpungeți plictiseala unei  zile libere.

Foto: Arhivă personală