Elev, caut carieră!

Într-a VIII-a toţi ne punem întrebarea „La ce liceu vreau să merg?”. Apoi găsim un liceu care ne place și în care ne vom petrece patru ani din viaţă. Ne împrietenim, ne construim visuri şi amintiri, dar într-a XI-a și a XII-a lucrurile se complică. Părinţii te întreabă ce ai de gând sa faci după ce termini liceul. Aşa se naște întrebarea „Eu ce fac după ce termin liceul?“

Interese? Aptitudini? Valori? Ţi le cunoşti, dar nu poţi răspunde pe moment la întrebarea „Ce carieră îmi aleg?”. Te simți nehotărât şi e o povară prea mare să suporţi consecinţele meseriei pe care vrei s-o îmbrăţişezi. Nu e uşor să-ţi decizi viitorul. Ba din contră, e cea mai grea alegere a adolescenţei tale, cea care îţi deschide restul vieţii. Deși nu ai o idee exactă despre ceea ce vrei să faci, ştii cu siguranţa că vrei să fii un om de succes. Răspunsul e la tine, iar dacă nu l-ai găsit până acum, nu l-ai căutat unde trebuia.

Anul acesta, Clubul Liderii Mileniului Trei lansează cea de-a 4-a ediţie a proiectului Student Career Path 2013 Elev, caut carieră!, de data aceasta într-o nouă formă. Înscrierile au început deja, pe website-ul scp.clublmt.ro așa că, dacă tu eşti elev şi cauţi carieră, dupa cum spune şi sloganul proiectului, nu ezita să aplici. Vei avea parte de o săptămână de training intens, dezbateri, work-shopuri, zile dedicate domeniilor tale de interes, speakeri celebri şi oameni frumoşi. Pe lângă vizita la facultățile pe care le ai în vizor, vei avea oportunitatea de a afla tot ce îţi doreşti chiar de la studenţii voluntari.

Nici dacă vrei să studiezi în străinătate nu vei fi neglijat, întrucât cea de-a 5-a zi este destinată oportunităţiilor de studii în străinătate.

Când nu vei vizita facultățile, Marian Staș, Irina Anghel, Adrian Cioroianu, Mona-Silvia Timofte, Gabriela Solomon, Alina Loloț, dar și alți invitați îți vor oferi inspirație petru alegerea facultății și domeniului de activitate care ți se potrivește.

Finalul evenimentului va fi marcat de conferința „Inspirație pentru viitor”, în care, împreună cu trei moderatori, personalități ale societății civile românești, tu vei fi cel ce va propune soluții pentru dezvoltarea comunității din care provii.

De ce Student Career Path 2013?

Pentru a-ţi crea viziunea despre parcursul în carieră, pentru a cunoaşte oameni de succes și a le auzi poveştile interesante, pentru a face o alegere corectă privind facultatea, pentru a cunoaşte tineri energici, ca și tine, care îţi împărtăşesc dorinţa de schimbare.

Înscrierile se fac pe site-ul scp.clublmt.ro. Data limită de înscriere este 28 aprilie. Taxa de participare este de 70 RON și include masa de prânz în zilele de training, coffee-breakurile, work-shopurile, materialele pentru training, suportul de curs și certificatul de participare în cadrul programului. Locația în care se vor desfășura sesiunile de mentoring, trainingurile și work-shopurile va fi anunțată ulterior, pe site.