Printre vâsle și succes

Atena, 2004. Aur mondial la canotaj. România triumfa sub numele sonore ale canotoarelor Doina Ignat, Elisabeta Lipă, Viorica Susanu.
Bucuresti, 2013. Colegiul Național Gheorghe Lazăr. Treptele succesului. Sub ropote de aplauze, faimoasele canotoare pășesc cu emoție în incinta liceului, uimite de reacția plină de bucurie pe care o afișează lăzăriștii.

Ne povestesc cu aceeași emoție în glas faptul că au trebuit să facă sacrificii pentru a ajunge la performanță. Mă uit la sclipirea din ochii lor când spun că nu au avut niciun regret. Au făcut ceea ce și-au dorit. A meritat. Numeroase titluri, multă muncă, dar mai întâi de toate ambiție.

9000 kilometri pe an, răsuna glasul Elisabetei Lipa cu mâdrie când raspunde la întrebarea câți kilometri parcurgeau într-un an.

Timp de o oră cele trei canotoare ne-au povestit despre onoare, mândrie, muncă și pasiune. Fără aceste elemente esențiale  nu ar fi reușit niciodată.
„Știți cum e copii…trenul oprește o singură dată în stație. Dacă l-ați pierdut, e bun pierdut…”

Continuă Elisabeta Lipă, povestind despre valorile și principiile care au motivat-o sa facă acest sport de performanță.
„Urmați-vă visul. Munciți pentru el. Nimic nu este irealizabil atâta timp cât munciți!”

Așadar, totul depinde de noi. Avem modele. Am auzit până la urmă care este cheia succesului și în această ediție prin prisma celor trei canotoare. Acum întrebarea este: voi sunteți gata să pășiți mai departe și să vă atingeți idealurile?

Foto: Cătălina Maria Vlad

Teodora Agarici

Face parte din grupul lăzăriștilor plini de ambiție și optimism, fiind o elevă pasionată de scris, literatură și de ideea de a se autodepăți în tot ceea ce face. Găsește întotdeauna în ea voința de a trece peste orice obstacole care o împiedică în a-și atinge obiectivele, promovează creația și imaginația. Se definește ca fiind o sursă infinită de originalitate, spontaneitate și creativitate. Scrie pentru că îi place. Pentru că asta simte. Este mereu acolo pentru voi, oricare v-ar fi problemele.