Este normal să fii ciudat?

Dar oare ce înseamnă acest cuvânt pentru oameni? Cum poți defini normalul? Normal, adică la fel ca ceilalți? Cei care nu simt nicio atracție pentru mister? Cei care refuză să accepte ciudatul ca făcând parte din lume și chiar din ei înșiși? Dar dacă nu ești normal atunci… ești ciudat? Nu cred că există om care să nu fie fascinat de necunoscut. Cred doar că unii refuză să admită acest lucru, refuză să depășească această barieră a obișnuitului, de frică să nu fie judecați. Și acum capăt o nouă relație. Deci normal înseamnă fricos?

Se spune că artiștii sunt mai ciudați de felul lor. Probabil așa e. Tocmai acest lucru îi diferențiază de restul, pentru că ei au curajul de a depăși linile orizontului.

În ultima vreme însă, am observat o schimbare. Deodată, diferitul a devenit noul obișnuit. Oamenii simt nevoia să se evidențieze cumva față de ceilalți. Dar oare e bine să facem asta copiindu-i pe cei ciudați?

Cu toții vor să fie altfel. Oamenii caută cu disperare originalitatea. Puțini dintre ei însă își dau seama că fiecare este diferit în felul lui. Pentru că nici două picături de apă nu sunt identice între ele, în ciuda expresiei „seamănă ca două picături de apă”.

A fi ciudat e frumos, dar mai bine e atunci când ești tu însuți.

Ilustrație: Maria Bășea

Alina Badea

Alina Badea

Pasionată de literatură şi desen, consideră lumea un izvor nesecătuit de invenţii şi descoperiri, ce servesc oamenilor drept ocupaţie în timpul liber.