„E poftă de viață, poftă de soare”

Să-ți spun sincer, am simțit că va veni. Și-a făcut primirea printr-o ploaie rece şi lungă. Acesta a fost modul ei de a spune Ați îndurat destul. Vin!” O altă primire mai bună nu știu să-i fac, consider că numele spune totul despre ea.

Primăvara e anotimpul învierii”. Soarele își găsește drumul demult rătăcit printre norii fumurii, zăpada e înghițită de pământul flămând de iarbă crudă și parfum de flori, iar eu mă voi opri aici cu metaforele pentru că, după mine, ați prins ideea.

Pornind de la versurile e poftă de viață, poftă de soare”, îți mărturisesc că mi se pare incredibilă această schimbare radicală a omenirii. Toți sunt mai zâmbăreți, mai binedispuși, mai puțin somnoroși. Îi observ pe cei mai mulți dintre ei dimineața în metrou (da, ca să vezi, circul cu metroul). Cel mai mare miracol este acela că, iarna care tocmai a trecut, nu am adormit în metrou. Aș numi acest miracol oră de vârf” sau cum se simte o sardină în conservă”.

Revenind la pofta de soare, acum câteva zile, când și-a făcut apariţia maestrul” (îmi place mie să îl numesc așa, nu mă întreba de ce), îți spun că lumea și-a luat altă față și s-a îmbrăcat cu alte haine.

Lumea mea” și-a scos la înaintare balerinii, converșii, geaca de blugi, de piele, ochelarii de soare. Toate de la naftalină, desigur.

Se simte bine. Știu asta pentru că mi-a mărturisit într-o dimineață când îi era somn, dar nu așa rău. A ținut morțiș să îmi precizeze. Așteaptă vara cu nerăbdare, dar momentan se bucură din suflet de primăvară. M-am regăsit și am ieșit de la hibernat!”, mi-a spus senină.

E o poftă de viață în jur de mă molipsește. Categoric, am să las cafenele în spate și-am să iau parcurile în primire. Pentru a mă simți împlinită mai am de așteptat câteva săptămâni… până se trezesc pomii și înfloresc. Atunci am să simt primăvara în suflet, iar inima-mi va fi pictată cu flori de măr.

Până atunci, am să mă bucur de acest minunat anotimp și am să vă rog, stimați cititori, să faceți același lucru. E păcat să nu profitați, e păcat.

Foto: Andreea Marcu

Cătălina Gheorghe

Este elevă în C.N. Gheorghe Lazăr. Este pasionată de literatură, muzică, sporturi, dar mai ales de scris. Pentru ea scrisul reprezintă evadarea din realitate, afirmarea sufletului şi nu în cele din urmă, cea mai bună metodă de a se relaxa şi a se linişti.