Ce facem când e frumos afară?

Dacă ar fi să urmăm faimosul principiu TGIF (thank god it’s Friday), sunt sigură că fiecare și-a făcut planuri pentru weekendul ăsta. Unele sunt niste perspective chiar sumbre pentru niște zile așa frumoase: simulări de examene (asta aș fi eu), meditații, lecturi obositoare și multiple exerciţii ce par fără final. Fericiți sunt cei care intră în weekend direct din atmosfera unei petreceri, sau a unei ieșeli în grup, amânând, măcar pentru aceste două zile, școala și toate gândurile/problemele legate de ea.

Dar să nu uităm că poate există persoane care nu au încă nici un motiv pentru care să se trezească, să renunte la Vplay și să iasă din casă (da, câteodată există lucruri mai interesante decât o zi de uitat la seriale). Deci, întrebarea este: ce facem când e frumos afară?

Păstrând tradiția generației actuale, mulți vor ieși în mall, mai mult din plictiseală decât din nevoia achiziționării unui obiect fără de care nu pot trăi. Dacă tot ajungeți acolo, îndreptați-vă către sala de cinema. Recent, au apărut destule filme care merită 2 ore din viata ta – „The Flight” sau „Silver Linings Playbook” pentru adepții filmelor mai profunde, iar pentru cei ce preferă o comedie simplă, există „Gambit” sau „Identity Thief”, perfecte pentru o seară de amuzament.

Dacă nu aveți planuri să vă îngropați într-un mall, parcurile sunt întotdeauna deschise : ce e mai drăgut decât o plimbare cu bicicleta sau cu rolele într-o zi cu soare? Altă opțiune ar fi plimbările lipsite de atâta efort fizic – contează și câteva ture pe Lipscani sau pe la Universitate.

Referitor la târguri, atât sâmbătă, cât și duminică, între orele 10:00-17:00 are loc RIUF (Romanian International University Fair). Aveți șansa să participați la workshopuri și discuții ce se adresează celor interesați de studii universitare internaționale sau oportunități legate de viitorul ales… dar nu uitați să vă înscrieți pe http://www.riuf.ro.

Sper că aceste sugestii au reamintit celor ce aveau de gând să zacă în casă că există o lume exterioară patului (bucătăria nu se pune!) și au inspirat persoanele mai productive să aprecieze vremea și timpul liber. Tu ce faci în weekend?
 
Foto: Andreea Marcu

Andreea Gheorghe

Este lazaristă realistă, pasionată de scris și de cuvinte în ciuda profilului ales. Crede că viața nu ar fi completă fără umor, sarcasm și prieteni. Se exprimă cel mai bine prin zâmbete și vise.