YOLO, don’t let it go to waste

Viață. 5 litere, 2 silabe. Un cuvânt simplu, dar cu înțelesuri multiple și complexe.

Ne naștem, trăim, murim. Ciclul vieții: un concept aparent banal, neîntrerupt. Trecem prin viață zi de zi, nepăsându-ne de ceilalți, închiși în micile noastre bule de aer, încercând să părem indestructibili. În realitate, un singur impuls poate să spulbere perfecțiunea, pentru ca toate sentimentele reprimate până în acel moment să răbufnească.

Adevărul este că în orice clipă viețile noastre se pot sfârși. O singură clipă de neatenție, un accident ridicol sau un pic de neglijență și totul s-a terminat. Oricând, oriunde ai fi, orice se poate întâmpla; un ghiveci cade de la o fereastră și aterizează în capul cuiva, un avion rămâne fără combustibil și se prăbușește, un șofer pierde controlul volanului și mașina se răstoarnă, sau pur și simplu te poți îneca mâncând. Știi că se va întâmpla, mai devreme sau mai târziu.

Câte dintre activitățile pe care le-ai făcut azi te-au făcut fericit cu adevărat? Ce anume ți-a adus satisfacție și împlinire? Până la momentul final vei fi făcut tot ce ți-ai dorit, vei fi iubit pe cine și cum ai vrut, vei fi trăit din plin, spunând „Da! provocărilor? Mai bine nu aștepta până e prea târziu. Prezentul contează.

Ești tânăr. Ești speriat. Ce te sperie atât de tare? Nu mai fi latent. Nu îți mai înghiți cuvintele. Să nu îți mai pese de ceea ce cred ceilalți. Poartă ce haine vrei! Spune ce vrei! Ascultă ce muzică vrei! Dă volumul la maxim și dansează! Stai treaz până târziu și uită că trebuie să te duci la școală în următoarea zi. Nu mai aștepta vinerea! Trăiește acum! Fă-o acum! Acceptă riscuri! Spune secrete! Este viața ta! Trăiește-o!

Fără regrete.

Foto: Andreea Dogaru

Mihaela Duță

Este o fire ambiţioasă, optimistă, căreia îi plac provocările şi nu se lasă intimidată de obstacole. Tot timpul caută modalităţi de dezvoltare personală, implicându-se în cât mai multe activităţi. În timpul liber îi place să scrie, să citească, să călătorească şi să viseze la cai verzi pe pereţi.