Unul e succesul, alta-i notorietatea… cu Virgil Ianțu

Nu am crezut niciodată că după o apariție televizată la inocenta vârsta de 5 ani, voi da din nou peste omul cu care purtam conversații în direct despre „bogăția” de  pantofi a mamei sau despre călătoriile tatei în străinătate, pe care i le oferiseră meseria de stewart. Ei bine, acum am 15 ani și sunt la liceu. Lucrurile s-au schimbat, nu neg asta, însă pot afirma cu mândrie că fiecare zi petrecută aici, în Lazăr este un lucru minunat și de neuitat, nu-i așa, dragii mei lăzăriști? Astfel, întâmplarea a făcut ca la proiectul Treptele succesului, realizat după cum bine știți, de către clasa a X-a F sub îndrumarea doamnei profesoare Mariana Nicolăescu, să îl revăd pe Virgil Ianţu, omul căruia îi datorez faima pe care o am acum în familie.

Foto: Ruxandra Diculescu

Dacă m-ați întreba cum l-aș descrie pe Virgil Ianțu în 3 cuvinte acestea ar fi: punctual, muncitor şi modest. De ce punctual? Pentru că așa cum a zis şi el: „Să fii punctual e fain. Învățați să fiți punctuali, pentru că e bine. E vorba în primul rând de respectul față de voi înșivă.” De ce muncitor? A învățat să cânte la vioară la varsta de 5 ani și jumatate, a făcut Liceul de Muzică din Timișoara, a cântat la Corul Madrigal și a intrat la Conservatorul din București cu o medie de doar… peste 9,80. În prezent, are o experiență în televiziune de 12 ani care i-a adus nenumărate premii pentru emisiuni ca „Vrei sa fii milionar?” sau „Copiii spun lucruri trăsnite” nu doar în România, ci și în afara granițelor. Să nu uităm și de contribuția lui la Festivalul Florian Pittiș, în colaborare cu liceul nostru, singurul concurs de teatru și muzică pentru liceeni din toată țara. Ceea ce mi-a plăcut însă, a fost răspunsul lui Virgil Ianțu cu privire la toate realizarile și succesul pe care îl are. Și acum veți înțelege și rostul celui de-al treilea cuvânt din descriere: „E riscant. În televiziune cel puțin este vorba de mirajul ăsta care-ți poate lua capul și te face să uiți de anumiți oameni și să crezi că lumea e a ta… Nu uitați, sunteți ceea ce sunteți și datorită oamenilor din jurul vostru. Încercați ca mereu să performați, să vă corectați greșelile și să ascultaţi oamenii, pentru că în fiecare zi avem de învățat câte ceva.”

Plin de umor, dar și serios, Virgil Ianțu nu a ocolit subiectul fabricării emisiunilor de proastă calitate, ba mai mult, ne-a dat sfaturi: „Vreau să vă rog din suflet, nu stați mai mult de 5 secunde la o emisiune de tip tabloid. Mutați canalul. Știu că va trebui să repetați gestul de câteva ori, dar încercați asta. Publicul nu este vinovat de ceea ce se întâmplă la ora actuală cu divertismentul. El doar înghite ceea ce i se oferă. Se poate face și divertisment de calitate, cu muncă multă și investiții mari. Unul e succesul, alta-i notorietatea.”

Astfel, după mai bine de o oră de discuții, prezentatorul TV a dat autografe și poze lăzăriștilor care l-au aplaudat minute în șir. Și în această ediție a proiectului am urcat indubitabil pe încă o treaptă a succesului… învățând să ne urmăm visurile și să ne găsim calea.

Teodora Agarici

Face parte din grupul lăzăriștilor plini de ambiție și optimism, fiind o elevă pasionată de scris, literatură și de ideea de a se autodepăți în tot ceea ce face. Găsește întotdeauna în ea voința de a trece peste orice obstacole care o împiedică în a-și atinge obiectivele, promovează creația și imaginația. Se definește ca fiind o sursă infinită de originalitate, spontaneitate și creativitate. Scrie pentru că îi place. Pentru că asta simte. Este mereu acolo pentru voi, oricare v-ar fi problemele.