Festivalului național de arte pentru liceeni „Florian Pittiș”, ediția a VI-a

Consiliul Elevilor al Colegiului Național „Gheorghe Lazăr” din București și Trupa de teatru AS în parteneriat cu Teatrul „Lucia Sturdza Bulandra” au deosebita plăcere să vă invite la cea de-a VI a ediție a Festivalului național de arte pentru liceeni „Florian Pittiș, un concurs de teatru și muzică dedicat liceenilor, în memoria lui Florian Pittiș, absolvent al Colegiului Național “Gheorghe Lazăr”.

Festivalul se va desfășura în zilele de 13,14,15 mai 2013 la Sala „Liviu Ciulei” (fosta Izvor) a Teatrului „Lucia Sturdza Bulandra” din București.

Festivalul este organizat in doua secțiuni și are o durată de 3 zile :

Ziua 1 – secțiunea muzică – Luni, 13 mai 2013.

În urma preselecțiilor bazate pe înregistrare audio a pieselor, vor participa cele mai bune 10 trupe de muzică din țară. În cadrul acestei secțiuni, fiecare trupă are de prezentat un recital LIVE de 2 piese, fiind obligați conform regulamentului să cânte o piesă din repertoriul lui Florian Pittiș.

Ziua 2 – secţiunea teatru – Marti, 14 mai 2013.

După preselecție, se vor alege cele mai bune 5 trupe de teatru din țară. Durata unui spectacol trebuie să fie cuprinsă între 15-30 minute.

Ziua 3 – gala și festivitatea de premiere – Miercuri, 15 mai 2013.

În cadrul festivității se vor acorda premii participanților, fiecare secțiune având clasament  și premii proprii. Se vor  acorda premii atât la secțiunile individual , cât și grup. De asemenea, încurajăm înscrierea spectacolelor/pieselor muzicale scrise de către elevi. Dacă vor exista și astfel de cazuri, se vor acorda premii pentru categorii de scenariu/text.

După premierea participanților, va avea loc un recital extraordinar susținut în memoria lui Florian Pittiș. În edițiile precedente au cântat: Florin Chilian, Ducu Bertzi, Mircea Vintilă, Nicu Alifantis, Mircea Baniciu.

Pentru prima dată în istoria unui festival de teatru din București, trupa câștigătoare a Marelui Trofeu își va juca spectacolul pe scena Teatrului Excelsior din București. Reprezentația va avea loc în perioada 15-30 mai.

În toate cele trei zile ale festivalului, intrarea este liberă.

Înscrierile la acest festival se fac pe baza următoarelor documente:

1.O înregistrare Avi/Dvd (secțiunea teatru/muzică ),  Audio (secțiunea  muzică),

2.Un C.V al trupei, care trebuie să conțină: lista cu distribuția în ordinea intrării în scenă/membrii trupei, (elevi și coordonatori); Scurt istoric al trupei (participări la concursuri, rezultate obținute etc.); date de contact.

3.Copii xerox după prima pagină a carnetului de elev vizat pe anul școlar 2012-2013 pentru fiecare elev participant la festival.

Aceste documente se depun/se trimit prin poștă la secretariatul Colegiului Național „Gheorghe Lazăr” ( Bulevardul Regina Elisabeta nr.48 , sector 5), până pe data de 1 aprilie 2013. Materialele trimise vor fi analizate de către o comisie de specialitate, care va selecta trupele ce își vor prezenta prestația în cadrul Festivalului național de arte pentru liceeni „FLORIAN PITTIȘ”.

Pentru consultarea regulamentului, cât și a altor detalii vă rugăm accesați site-ul www.trupaas.ro .

Vă așteptăm cu drag!