Unde poveștile se nasc: La gară

Agitație. Freamăt. Așteptare.

Trenul este în întarziere. Se aud câteva oftaturi subtile. O femeie își freacă mâinile deznădăjduită. Oare care este povestea ei? Sau a domnului care o însoțește? Cu siguranță nu sunt căsătoriți, dar după felul în care o privește –tristețe amestecată cu tandrețe–pare că îi este frate. Poate că se duc la soțul bolnav al femeii, poate că se duc în vizită la sora lor care tocmai a trecut printr-un accident. Nu avem de unde să știm. Aceasta este frumusețea gării: nu cunoști poveștile oamenilor, dar îți poți lăsa gândurile să zboare, poți crea pentru fiecare persoană în parte o mică variantă a vieții, care, cine știe, poate este reală.

Foto: Andreea Marcu

Dar trenul ajunge și oamenii urcă grăbiți în vagoane, grijile nelăsându-i să privească înapoi. Doar o tânără îndrăznește să-și întoarcă ochii înlăcrimați spre ceea ce părăsește: un tânăr cu fața palidă, care se străduiește să-i zâmbească încurajator în ciuda suferinței care i se citește în ochi. Și astfel vine întrebarea: oare ei cât timp vor sta despărțiți? Oare câte nopți vor petrece singuri în întuneric, gândindu-se unul la celălalt? Probabil că tot atâtea câte zile pline de griji va petrece mama care tocmai și-a sărutat copiii și soţul drept rămas bun. Probabil că tot atâtea nopți câte momente de fericire va avea cuplul care își zâmbea drăgăstos urcând în tren. Probabil că tot atâtea nopți câte persoane își sacrifică o mică parte din existență pentru a visa la poveștile de la gară.

Pentru ca la gară nu contează dacă peronul rămâne gol. Nu! Amintirile rămân chiar și după ce trenul pleacă, chiar și după ce timpul trece, chiar și după ce alte amintiri se formează, fie ele plăcute sau neplăcute.

Haide la gară, locul în care oamenii și amintirile vin și pleacă!

Andra Simion

este o persoană cu un caracter puternic, dar care ascunde în interiorul său un suflet de artist neșlefuit. Adoră baletul, scrisul sub clar de lună și dimineţile reci de iarnă. Zâmbește întotdeauna schimbărilor și apreciază frumosul, considerând că detaliile fac diferenţa dintre adevăr și minciună.