Let’s light up the world: Interviu cu trupa COMA

Cât de frumos este să ai pe cineva care se bucură împreună cu tine în zilele cu soare! Sau, din contră, care te înțelege perfect atunci când ești trist și singur. Un prieten care nu te judecă, știe prin ce treci și îți păstrază în taină secretele. Pentru mine, acel prieten este muzica. Astfel, în cinstea ei, o trupă bine cunoscută din România, COMA, a avut plăcerea de a ne împărtăși câte ceva despre cum a început pentru ei pasiunea pentru această artă:

1. Pentru început, vă puteți descrie în câteva cuvinte?

Asta mă întreb și eu uneori….hmm … șase draci în șase saci dar pe aceeași tarabă. 🙂

2. Cum a apărut această trupă?                                             

Ne cunoaștem din 1996. Până în 2000 ne-am tot intersectat, de cele mai multe ori intenționat, drumurile trupelor în care am activat. De-asta cred că s-a și ajuns la momentul 2000, când a apărut Coma…

3. Ce v-a determinat să alegeți numele trupei?

Nu a fost o alegere făcută după o lungă judecată. Este adevarat că deja se discutaseră niște variante dar fără succes… Decizia a fost luată după ce Hefe, care pe atunci încă nu era în formație, ne-a povestit într-o zi cum le-a propus unor prieteni de-ai lui să pună numele de Coma clubului de rock pe care aveau de gând să îl deschidă. Lor însă li s-a părut mai interesant Fire…. După un moment de liniște am zis Asta e! Îl luăm noi!.

Pur și simplu am simțit că era numele pe care îl căutam.J Și după ceva timp, destul de scurt, aveam să mai realizăm că și Fire era un alt nume pe care îl căutam J. Foarte mult din ceea ce suntem azi, dar nu numai noi, datorăm acelui loc.

4. Dupa atât timp petrecut împreună, s-a întâmplat să existe și divergențe?

Dacă răspunsul este da, atunci, cum le-ați rezolvat?

Da, evident că au aparut. Uneori s-au rezolvat discutând normal, alteori cu voci ridicate, alteori cu pauze…unele mai scurte, altele mai lungi. Cel mai greu moment a fost în 2011… nu mai gaseam niciun fel de rezolvare pentru neînțelegerile apărute… într-un final s-a ajuns la separare… o separare pe care nu și-o închipuia nimeni… dar, din pacate, nu se mai putea altfel…

5. Sunteți mulțumiți de ceea ce ați realizat până acum, sau doriți să ajungeți și mai departe?

Nu am realizat nici prea mult nici prea puțin… nu cred ca avem de ce să ne fie rușine. Ba dimpotriva 🙂 cred că am fost prea cuminți în anumite momente. E foarte bine ca atunci când ai dreptate și realizezi asta să te lupți cu cei care sunt de altă părere în ceea ce te privește. Și nu cu flori!!!

Acum, dincolo de toate răzbaterile astea revoluționare, cred că în urma noastră am lăsat destul de multe lucruri bune… și asta e cel mai important. Și o sa mergem și mai departe! Unde vom ajunge, vom vedea.
 

6. Aveți și alte planuri pe viitor?

Planuri cred că e mult spus. Încercăm să ne ținem de un program pe care l-am hotărât pentru 2013 imediat după ce am terminat filmările pentru Vezi. Acest program presupune lansarea unei noi piese la începutul lunii martie și a unei alteia la începutul lunii mai. Între acestea două vor exista concerte, atât in Bucuresti cât și în restul tării (mai multe în țară). Iar dacă se mai întreabă cineva, vor fi mai multe electrice și mai puține acustice.

To be continued…

Stay tuned ! Urmăriți-ne pentru a putea citi restul interviului, în continuare băieții de la Coma împărtășind cu LZR-iștii experiențele din perioada liceului. Se zvonește și că ar avea câte un mesaj pentru voi…

Alina Badea

Alina Badea

Pasionată de literatură şi desen, consideră lumea un izvor nesecătuit de invenţii şi descoperiri, ce servesc oamenilor drept ocupaţie în timpul liber.