El se bate, ei se bat. Noi facem pace?

Dacă te-aș ruga să faci ceva pentru mine, ai face-o? Dacă ești destul de drăguț încât să mă asculți, acum te vei duce și vei lua o coală albă de hârtie  și vei face un mic exercițiu de imaginație, în timp ce eu voi încerca să-ți îndrug diferite dulcegării pe care le vei citi în silă și-ți vei spune în gând că știi asta deja…  Ai luat coala până la urmă?

Pff… Iartă-mă dacă așteptarea asta te frământă. Tot ce trebuie să faci este să mă urmărești cu cea mai mare atenție. Știu că timpul tău e prețios, dar alocă-mi totuși câteva minute.

Sunt  ferm convinsă că în aceste momente te vei întreba ce vor să însemne aceste cuvinte și ce rost are acest articol. Ei bine, dragul meu cititor, îți voi răspunde la întrebare tot printr-o întrebare: Dar, tu ce rost ai? Da, cu tine vorbesc, nu te uita ciudat la mine cu privire nevinovată…Tu, care hoinărești în fiecare zi holurile liceului din dorința afirmării și creșterii popularității. Tu, care te limitezi la niște vorbe goale, false și neconvingătoare în încercarea de a-ți convinge „prietenul” să-ți facă tema la mate ca să poți ulterior să-l arunci la gunoi ca pe ceilalți. Dacă acesta va refuza vreodată să-ți facă serviciul, cel mai probabil îl vei umili cu niște vorbe aspre ca până acum… Nu îți pasă oricum. Dacă a dat cineva din greșeală peste tine, nu mi-e de mirare că începi să înjuri în gura mare, doar că așa e în trend: să ne „exteriorizăm sentimentele”. Sau poate cine știe, un profesor a „îndrăznit” să îți scadă nota pentru că nu ești atent la ore. Ce rezultă din asta ? Că profesorul e prost, firește. Tu ai fost prea preocupat cu alte lucruri mult mai importante … Taci și înghiți în sec, asta dacă ești un elev cuminte de fel , dar în gândul tău  frustrarea  va atinge apogeul, iar apogeul înseamnă violență. Ce-i drept, ai ajuns la un nivel superior. Felicitări! Deja simți cum ți-a crescut IQ-ul. Înjuri, lovești, țipi, răbufnești. Vrei  să fii fericit pentru o clipă? Răzbună-te! Însă dacă vei dori să fii fericit pe viață, va trebui să ierți.

Mototolește hârtia aia. Da, ai citit bine. Mototolește hârtia aia cât de bine poți tu.  Acum,  te rog să o despăturești și să o faci ca înainte. Nu ai reușit? Înseamnă că e o problemă. Nu ți-ai dat încă seama despre ce vorbesc? Inima oamenilor este ca această coală de hârtie. Impresia pe care o lași în aceasta inimă pe care ai rănit-o va fi la fel de greu de șters precum „ridurile” de pe hârtie. Chiar dacă vom încerca să corectăm greșeala, „semnele” vor rămâne.

Eu atât am avut să-ți spun. Morala o puteți desprinde cu toții. Cum tot a fost pe 30 ianuarie Ziua Anti-Violenței în Școli, am vrut să vă arăt că detaliile contează. Pentru că este o zi în care ar trebui să fii bun, bun cu tine însuți. Să te respecți pe tine. Dar, mă întreb dacă o singură zi este de ajuns…  Voi hotărâți.

P.S. Îmi pare rău pentru hârtia mototolită! Pace! 🙂

Sursă Foto: http://mesagerdeconstanta.ro

Teodora Agarici

Face parte din grupul lăzăriștilor plini de ambiție și optimism, fiind o elevă pasionată de scris, literatură și de ideea de a se autodepăți în tot ceea ce face. Găsește întotdeauna în ea voința de a trece peste orice obstacole care o împiedică în a-și atinge obiectivele, promovează creația și imaginația. Se definește ca fiind o sursă infinită de originalitate, spontaneitate și creativitate. Scrie pentru că îi place. Pentru că asta simte. Este mereu acolo pentru voi, oricare v-ar fi problemele.