Cât de mult este prea mult?

De la o vârstă fragedă suntem îndemnați să citim și învățăm că dragostea nu ține cont de nicio regulă. Clișeu? Cu siguranță! Dar atâta timp cât poveștile ne-au învățat că sentimentele nu țin cont de diferențe sociale, de vrăji, de distanțe, cine suntem noi să le contazicem?

Foto: Andreea Dogaru

Pe măsură ce vom crește, poate vom învăța că finalurile fericite sunt pentru cei ce aleg să trăiască în ignoranță sau pentru cei care, în locul unei guri de oxigen, preferă un vis… Dar experiențele ne vor dovedi că există dragostea din povești. Cine spune că în viață nu există magie? Viața însăși e presărată cu praf de stele.

Sentimentele sunt indiferente. Te lovesc ca un fulger și rămân în locul unde ți-au cauzat trăirea. Crezi că își păstrează forma? Minte-te frumos. Se transformă din omizi în fluturi, apoi în molii și cine știe ce balauri scuipători de foc vor ajunge să-ți digere sufletul.

Ce se întâmplă când ea s-a născut prea târziu și el prea devreme? … Când, deși îi desparte timpul, ei aleg să-și complice viețile prin ceea ce simt unul pentru celălalt? El spune că înțelege și că e pregătit pentru orice complicație pe care prezența ei o va cauza în viața lui? Dar ea? Oare știe vreunul din ei ce joc sunt pe cale să pornească? Cât poate dura? Cât de mult este prea mult?

Maria Niculae

Este o lăzăristă idealistă, care în timpul orelor ei „realiste” preferă să viseze cu ochii deschiși. Detestă monotonia, așa că este pregatită să-și exprime opinia proprie indiferent de domeniu, iar când cuvintele rostite nu sunt de ajuns, își insiră gândurile de la tastatură... Daca vreți să-i invadați visul, o puteți contacta pe Facebook.