2012: sfârșitul nu e decât un nou început

Sfărşitul anului nu vine doar cu multe cadouri, colinde, zăpadă şi dulciuri, ci şi cu multe nostalgii. Cui nu-i va fi dor de 2012? Nici un an nu s-a mai bucurat de atâta publicitate ca el: jocuri olimpice, jubileu de diamant sau sfârşit al lumii prezis de mayaşi.

Londra a fost în centrul atenţiei în acest an şi implicit familia regală britanică. Am putut să vedem cum Regina Elizabeth a II-a a sărbătorit 60 de ani de la urcarea pe tron printr-un grandios jubileu, ocazie cu care s-a organizat o spectaculoasă paradă şi multe alte manifestaţii în cinstea acesteia între 2-5 iunie. O lună mai târziu, în iulie, Londra a adus pe micile ecrane din casele noastre în care ne sufocam de căldură, Jocurile Olimpice. Organizarea a fost impecabilă, spectacolele de deschidere şi de închidere fiind de departe nişte capodopere, iar Regina s-a dedicat acestui eveniment într-atât încât a acceptat şi să sară dintr-un elicopter. Evoluţia României a fost una bună, aducând două medalii de aur pentru tir şi gimnastică, trei de argint şi alte două de bronz. Să nu uităm nici de Jocurile Paralimpice, unde Eduard Novak a luat aurul pentru ciclism.De la Londra a mai venit un nou film James Bond, iar anul viitor se pare că arborelui genealogic al familiei regale i se va mai adăuga o ramură, Kate Middleton dăruind un moştenitor. Astfel, putem spune cu uşurinţă că Londra a fost vedeta anului.

Facem un salt peste Europa şi ajungem în Rusia, unde Vladimir Putin a fost reales preşedinte. Nimic special veţi spune, în fiecare an se aleg preşedinţi, dar nu cred că toţi sunt numiţi în funcţie aşa cum a fost Putin. Mulţi au numit această învestire în funcţie o „înscăunare a unui ţar”, datorită grandiozităţii evenimentului: parade militare ca de o zi naţională, covoare roşii şi peste 2000 de invitaţi, elemente ce au costat aproape 800.000 dolari. Alegeri au mai avut loc şi în America, unde Barack Obama a rămas preşedinte, dar şi în Franţa, unde François Hollande i-a luat locul lui Nicolas Sarkozy.

Tot în 2012 un nou Titanic a fost lansat în larg pentru a marca cei 100 de ani de la tragedia în care şi-au pierdut viaţa 1514 din 2224 persoane. Din fericire, de această dată toţi pasagerii s-au întors teferi acasă. Cu ocazia aceasta, David Cameron şi-a relansat filmul Titanic, cu ajutorul căruia Kate Winslet şi Leonardo diCaprio au devenit faimoşi, de această dată în varianta 3D – imaginaţi-vă bucăţi de iceberg şi oameni căzând peste voi!

În 2012 au murit primul om care a călcat pe lună şi a rostit cuvintele „un pas mic pentru om, unul mare pentru omenire”, Neil Armstrong, precum şi celebra cântăreaţă Whitney Houston, căreia i-am spus „We will always love you”.

Tot în 2012 ne-am despărţit de Twilight, CSI: Miami şi House MD, iar în schimb am făcut cunoştinţă cu The Hunger Games, The Hobbit, The Artist, Hugo şi James Bond.

Melomanii s-au bucurat să o vadă live pe Lady Gaga în România, precum şi pe cei de la Linkin Park, Guns`n`Roses, Evanescence sau The Cranberries.

Finalul anului, mai exact ziua de 21 decembrie, trebuia să fie marcat de un sfârşit al lumii prezis acum mii de ani de mayaşi, însă se pare că întreaga omenire a ratat cele trei zile fără electricitate, meteoritul gigant ce trebuia să cadă peste noi sau surparea pământului.

În concluzie, 2012 merită cu uşurinţă premiul pentru cel mai controversat an şi sperăm ca 2013 să-l prindă din urmă şi chiar să-l întreacă. Pe cei mai melancolici şi mai nostalgici, cărora acest articol nu le este suficient, îi invit să vizioneze un review 2012 relizat de Google, ca în fiecare an de altfel, urmând adresa aceasta:

Un an nou fericit!

Carmen Pălimariu

Este lăzăristă iubitoare de filme bune, muzică, literatură şi cel mai important, scris. Consideră că în orice scriem sau creăm lăsăm o parte din noi, fie că e vorba de un bileţel, o carte sau o pictură, fiecare poartă ceva din personalitatea noastră, aşa că ea îşi inserează personalitatea în LZR. Pentru detalii, nu ezitaţi să-i citiţi articolele.