Voca People sau „oamenii – instrument”

Sursa: www.gralon.net

Au aterizat de curând pe Pământ. Când zic de curând, mă refer la un interval de câteva zile. Timpul trece fără rost de atunci, pentru că toată fiinţa mea a rămas undeva, cândva… Cine ştie când se va întoarce, căci starea de euforie pe care am resimțit-o atunci e greu de găsit acum şi aici.

Vin de pe planeta Voca.  E atât de departe de noi, încât nu pot nici măcar să aproximez distanţa. Îţi pot spune însă despre ei,  oamenii de acolo. Sun VOCA PEOPLE, 8 extratereştri care se ghidează pe principiul „Life is music, music is life” (Viaţa este muzică şi muzica este viaţă).  Pe parcursul şederii lor aici, destul de scurtă de altfel, am comunicat cu ei exclusiv prin muzică şi expresii vocale. VOCA nu percep altfel viaţa, ei nu ştiu să trăiască fără muzică. Pentru ei, muzica e un element indispensabil în viaţă, aşa cum este aerul pentru noi.

De ce am avut parte alături de VOCA? Muzică din toate timpurile, emoţii diverse (o trecere continuă de la agonie la extaz şi invers), multă comedie şi partea cea mai interesantă a fost că VOCA PEOPLE au interacţionat cu noi, cei care am fost să îi vedem, cât de bine au putut  (cineva a rămas fără cămaşă şi pantofi  în ziua în care am fost eu).

VOCA PEOPLE combină interpretarea a capella cu beatbox-ul realizat într-un mod incredibil (o întreagă orchestră: tobe, trompete, chitare etc.). Ceea ce e special la ei e faptul că nu folosesc niciun instrument muzical, un lucru mai mult decât rar în zilele de azi.

Sursa: www.custmedia.vresp.com

Formaţia „VOCA PEOPLE”  a apărut în 2009 pe YouTube unde a strâns în patru luni mai mult de 5 milioane de vizualizări, 40 de milioane de accesări pe YouTube în mai puţin de 3 ani, concerte în peste 18 ţări din Europa, America, Asia.  E ceva, nu?

Au fost la noi de pe 31 octombrie până pe 4 noiembrie. Cei care au avut prilejul să îi vadă îşi vor aminti cu siguranţă show-ul de 90 de minute fără pauză pe care l-au susţinut la sala Arcub.

Dacă i-aţi prins, nu pot decât să vă felicit din toată inima, dacă nu aţi reuşit însă să o faceţi, sfatul meu este ca măcar să daţi o căutare  pe YouTube şi să vă minunaţi de câte pot face oamenii, pardon, extratereştrii aceştia!

Cătălina Gheorghe

Este elevă în C.N. Gheorghe Lazăr. Este pasionată de literatură, muzică, sporturi, dar mai ales de scris. Pentru ea scrisul reprezintă evadarea din realitate, afirmarea sufletului şi nu în cele din urmă, cea mai bună metodă de a se relaxa şi a se linişti.