Gameri, iarna asta suntem asaltați: COD, Assasins Creed și GTA V

Se pare că cei de la Ubisoft nu se mai satură cu lansarea sequel-urilor care le-au definit activitatea (și veniturile implicit). „Assassinʼs Creed III”, cel mai așteptat joc al anului și continuarea unei povești conspirative cu implicații și consecințe mondiale s-a vândut în prima săptămână în 3,5 milioane de exemplare.

Așadar, noul asasin, cu un nume extrem de dubios (Connor Raton-adafhfhiughadtya sau ceva de genul, nu mă luați în seamă), a izbutit să cucerească topurile încă din primele ore. Evident că totul e revoluționar, de la grafică până la gameplay, cum s-a și spus. Cu toate că la început ai impresia că joci „Batman: Arkham City” într-o variantă diurnă. Dar în fine. De full syncronization tot n-am scăpat, revine în forță cu și mai multe obiective (încă un motiv să-ți spargi televizorul/ecranul/orice altceva din casă în culmea nervilor). Și spuneam despre alt sequel. Da, „Far Cry 3”. Știți, tipul de pe insulă care se bate – într-un mod inteligent – cu alți tipi, dar de data asta nebuni, pierduți pe insulă. Apare la începutul lui decembrie, deci în caz că nu aveți idei pentru Sfântul Nicolae, aceasta e șansa voastră.

Însă cum, numai Ubisoft? În niciun caz. Treyarch ne pregătește o altă continuare așteptată cu nerăbdare și planificată pentru jumătatea lunii noiembrie – „Call Of Duty: Black Ops 2”. Primul a fost promițător, să vedem de ce e în stare acesta. După așteptări, ar trebui să domine pentru o perioadă sfera First Person Shooter. „Square Enix”, la fel. Tipul chel îmbrăcat în costum cu cele două pistoale anexate din „Hitman: Absolution” pare (cel puțin din imaginea promoțională) să intre și el în clubul eroilor din gaming (cu toate că nimeni nu are flerul lui Ezio Auditore). Rockstar, nici gând să fie mai prejos. După lansarea lui Max Payne 3 (încă un tip în stilul macho care salvează femei și împușcă lucruri în slow-motion), urmează „GTA V”. E adevărat, prin 2013. „Resident Evil” a și apărut, cu aceeași tentă perpetuă de zombie după fiecare colț. „Sleeping Dogs”, destul de ambițios. „Dishonored”, să zicem, are review-uri foarte bune.

Și nu-i așa, printre niște matrici și comentarii mai băgăm și un quest. Deci voi ce vă mai jucați?