Lăzăriștii pun pariu pe talent

Chiar dacă show-ul „Românii au talent” nu mai e difuzat deocamdată la tv, un nou proiect este pe cale să-i atragă pe tineri. E vorba de proiectul „Pun pariu pe talent”, care se va desfăşura în 20 de licee din capitală. Deja vizitate au fost Vianu, Viteazul, Tonitza, Eminescu, iar pe listă mai avem Cervantes, Al. I. Cuza, Basarab, Şcoala Centrală, Cantemir, Lazăr şi multe altele.

Proiectul e dezvoltat de Evenimentul Zilei în colaborare cu Asociaţia Română a Profesioniştilor din Mass Media şi reprezintă o şansă foarte bună a tinerilor elevi de a-şi demonstra talentul. Totodată, constituie o provocare pentru că este prima mare competiţie interactivă între liceele din România.

Proiectul este organizat în trei etape:

Prima etapă, şi anume PRESELECŢIILE, va avea loc pe parcursul lunilor noiembrie-februarie . În această perioadă, echipa de organizare formată din tineri va face cunoştinţă cu tinerii aspiranţi la titlul de cel mai talentat liceean şi vor ţine locul publicului. Această etapă se va organiza în toate liceele participante, preselecţiile fiind cu uşile închise.

În următoarea etapă, SELECŢIA, elevii selectaţi din fiecare unitate de învăţământ vor face cunoştinţă cu un juriu format din artişti, vedete, profesionişti media cunoscuţi din România. La sfârşitul fiecărei selecţii, fiecare unitate de învăţământ va avea un finalist, acesta urmând să îşi reprezinte liceul în ultima etapă, şi anume FINALA. După această etapă va exista un wrkshop de pregătire în care profesionişti media şi artişti se vor ocupa de toţi concurenţii şi îi vor ajuta să îşi dezvolte aptitudinile.

FINALA va aduce faţă în faţă toţi finaliştii. Aceştia vor pregăti câte un moment artistic, având parte de îndrumare. Juriul va decide câştigătorul care va avea parte de o promovare puternică şi de premii importante.

Urmăriţi-ne pe Facebook şi http://punpariupetalent.ro/, dar şi pe site-urile partenerilor, pentru a afla mai multe detalii şi a rămâne la curent cu ultimele noutăţi. Luaţi-vă inima-n dinţi şi înscrieţi-vă pe inscrieri@punpariupetalent.ro.

Nu uitaţi că pe 7 decembrie venim în Lazăr, aşa că puneţi la bătaie tot ce aveţi mai bun!

Silvia Matilda Aștefanei

Este fostă lăzaristă și actualmente studentă la medicină. Deși 90% din prieteni au sfătuit-o să lase Medicina pentru Jurnalism, a decis să păstreze pasiunea pentru scris doar la stadiul de hobby. LZR a însemnat pentru ea „peșteră fără de sfârșit, lumina de la capătul tunelului și marea fără țărm.” Pentru ea LZR e ca pasărea phoenix, renaște pe zi ce trece.