Hola!: o oportunitate ce nu trebuie ratată

Ce mod de a-ţi petrece weekend-ul poate fi mai bun decât să cunoşti oameni noi, cu care ştii că te vei înţelege şi să afli lucruri care nu intră în programa şcolară? Nu ştiu părerea ta, dar liceenilor care au participat la workshop-ul HOLA! în zilele de 17 şi 18 noiembrie, cu siguranţă le-a plăcut să facă asta.

După o săptămână lungă de şcoală, puţin somnoroşi, dar cu multă voinţă, tot într-o sală de clasă ne-am pomenit. Partea bună a fost că nu a trebuit să stăm şi în bănci. Cu ecusoanele la gât şi pregătiţi pentru orice, am început sesiunile. Într-o atmosferă destinsă, în care oricine îşi putea spune părerea fără reţinere, în prima zi s-a vorbit despre lucru în echipă, project management şi creativitate, iar în cea de-a doua zi s-au abordat subiectele: comunicare, bugete şi vânzări şi vorbire în public.

Printre altele, am aflat multe lucruri interesante şi totodată utile despre fiecare, cum ar fi că tehnica sandwich (da, ne-au arătat o poză cu un sandwich care arăta delicios, dar nu, nu are legătură cu mâncarea) se referă la faptul că o critică negativă trebuie dată între două complimente. Am învăţat că îmi pot planifica timpul mai eficient prin stabilirea unor obiective SMART, că un grafic Gantt mă poate ajuta la organizarea unui proiect, că lucrul în echipă presupune etapele de forming, storming, norming şi performing şi am exersat vorbirea în public, care pentru mine era puţin incomodă. Plănuiesc să folosesc tot ceea ce am învăţat la acest workshop în viaţa de zi cu zi.

Mie mi-au plăcut cel mai mult joculeţele şi activităţile practice, dar nu s-au lăsat mai prejos nici filmuleţele pe care le-am vizionat. Trainerii au reuşit cu energia lor debordantă să mă molipsească de dorinţa de a mă implica în şi mai multe proiecte pentru a-mi dezvolta personalitatea, deoarece experimentând îţi dai seama de ceea ce îţi place.

Eu am îmbrăţişat oportunitatea de face parte din proiectul HOLA! şi n-am regretat nicio secundă. Tu vei accepta următoarea provocare care ţi se iveşte?

Mihaela Duță

Este o fire ambiţioasă, optimistă, căreia îi plac provocările şi nu se lasă intimidată de obstacole. Tot timpul caută modalităţi de dezvoltare personală, implicându-se în cât mai multe activităţi. În timpul liber îi place să scrie, să citească, să călătorească şi să viseze la cai verzi pe pereţi.