Casandra, un ocean de talent

În clasele mici, fiecare dintre noi a avut acea colegă talentată, cea care lua mereu 10 pentru că făcea niște lucrări superbe, nu pentru că zâmbea frumos la doamna învățătoare. Cea pe care colegii o invidiau pentru că desenele ei de Crăciun nu erau nişte oameni de zăpadă și o casă acoperită cu nămeți, ci sania lui Moș Crăciun plină de detalii. Așa era și Casandra, acum lăzăristă și plină de energie liceană.

Sursa: Arhiva personală

Întrebată de începuturile în acest domeniu, Casandra îşi aduce aminte cu exactitate de copilăria petrecută la Buzău, la 5 ani având primul impuls spre desen. Talentul moştenit de la mama sa, o fire înclinată de asemenea spre arte şi design, reuşeşte să o ajute în încântarea privirilor jucăuşe de la expoziţiile pe care le ţine încă din 2002. Întrebată de prima sa astfel de expoziţie, răspunde sigură pe ea “Era în 2002 la Galeriile de Artă din Buzău, aveam 6 ani . Nu prea ştiam eu exact în ce consta, ce se va întâmpla sau ce influenţa va avea în viaţa mea, dar acolo a început totul.” După expoziţiile au început să se înmulţească, în 2002 la Muzeul de Istorie din Buzău, Ateneul Roman din Bucureşti, Teatrul Bulandra, Castelul Peleş, cea mai recentă fiind anul acesta la sediul BPP din capitală. După minute de amintiri din copilăria Casandrei, ne-am întors în prezent, unde desenul reprezintă un hobby de care oricine ar fi mândru.

  • Desenul reprezintă o formă de relaxare pentru tine?

„Da, chiar dacă nu prea am timp să pictez de fiecare dată când vreau. Am oricum un program, în weekend câteva ore sunt rezervate pentru a picta. Nu vreau să continui cu desenul. Va rămâne doar o pasiune pentru mine, cum a fost mereu, motiv pentru care nici nu am urmat un liceu de arte.”

  • Cum te simți când vezi că oamenii iți admiră lucrările, știind cât ai muncit pentru că acela să fie rezultatul final?

„Mă simt bine, e o reconfirmare a talentului de care sunt conştientă că îl am. E o senzație de nedescris când văd că oamenilor le place ceea ce fac eu. În plus, am parte şi de expoziţii la care îmi pot vinde unele lucrări. ”

  • Multe persoane nu remarcă diferenţa între a picta şi a desena, pe care dintre acestea două o alegi?

„Ca tehnici sunt total diferite. Eu am început cu pictura, am început să reproduc opere ale marilor pictori ca să îmi dau seama exact ce mi se potriveşte şi ce îmi doresc cu adevărat să fac. Acum am rămas pe grafică, rareori acrilic în funcţie de ideile pe care le am.”

  • Lazărul te-a influențat cu ceva în legătură cu talentul tău, picturile tale pot fi admirate prin liceu de către boboci?

„Nu cred că puteţi să le vedeţi, dar când am fost eu clasa a 9a şi a 10a îmi erau expuse desenele făcute la ore. Nu pot să spun că Lazărul m-a ajutat în acest domeniu, nefiind un liceu de arte, în schimb cele mai mari realizări le-am avut cu siguranţă în liceu.”

Concursurile şi premiile pe care Casandra le-a dobândit pe parcurs, precum locul I la Concursul Naţional pentru Tinere Talente „Carmen Sylva” (secţiunea desen), locul II la Concursul „Brilliant Minds” (secţiunea postere) sau locul I la Concursul „Iconarul” reuşesc să ne facă mândri că avem asemenea talente în liceu.

Sursa: Arhivă personală