Alex Neagu și Carina Onofrei (A cincea pereche)

Fotograf: Andreea Retinschi

Perechea formată din Alex Neagu (a IX-a A) şi Carina Onofrei (a IX-a H) se bazează pe o relaţie plină de încredere şi prietenie ce se transformă cu uşurinţă în seriozitate, muncă şi determinare în cadrul repetiţiilor destul de obositoare. Astfel, ei speră să ne surprindă plăcut în cadrul competiţiei. Ne invită să venim în număr cât mai mare la balul celui mai bun liceu din capitală, pentru a ne distra şi pentru a dansa alături de ei, într-o atmosferă incredibilă, caracteristică lăzăriştilor.

  • În primul rând, de ce participi la concursul de Miss şi Mister?

Carina: Particip la acest concurs din dorinţa de a avea o viaţă de liceu activă, din dorinţa de a descoperi ceva nou, dorinţa de a mă face cunoscută  şi nu în ultimul rând pentru a-i face mândri pe toţi cei care m-au susţinut încă de la început.

Alex: Când eşti boboc, primul lucru care îţi trece prin cap este balul. Pur şi simplu, nimic altceva nu mai este important. Pentru mine, totul a pornit ca o provocare, spunându-mi că nu am nimic de pierdut. Îmi place competiţia. Îmi place să le arăt oamenilor de ce sunt în stare. Sunt anumite stagii în viaţă, anumiţi paşi, an de an, care trebuie parcurşi… ştiţi cum se spune: „toate la timpul lor” Acum a venit timpul acestei provocări!

  • Descrie-ţi personalitatea în doar 3 cuvinte şi spune-ne care este mottoul tău în viaţă.

Carina: Ambiţioasă, spontană, hotărâtă. După cum a spus Goethe: „Voinţa noastră e o prevestire a ceea ce vom face în orice împrejurare. Aceste împrejurări însă ne curpind în felul lor”.

Alex: Cred că zodia, Balanţă, mă descrie cel mai bine, reprezentând echilibrul. Cele trei cuvinte ar fi sociabil, indecis, diplomat. Motto : „Iubeşte şi fă ce vrei”.

  •  Cum te înţelegi cu partenerul tău/ partenera ta până acum?

Carina: Consider că am un adevărat cavaler lângă mine, un viitor Mister al liceului. Sunt convinsă că ne vom susţine reciproc în concurs şi în continuare. Avem încredere unul în celălalt.

Alex: Relaţia dintre mine şi Carina este ca a unui frate cu o soră mai mică. Râdem, glumim, ne mai şicanăm din când în când. Cel mai important este să ştii când e de joacă şi când trebuie să fii serios, iar Carina ştie acest amănunt. Cred că facem o pereche foarte bună!

  • Consideri că organizatorii fac tot posibilul pentru a vă susţine?

Carina: Organizatorii acestui bal sunt sufletul liceului, sunt precum o locomotivă pentru un tren cu 14 vagoane, care uneori mai şi scârţâie. Sunt cei cărora mi-am propus să le semăn peste câţiva ani. Da, au făcut un efort uriaş pentru noi şi mai mult, s-au străduit din răsputeri să ne înveţe din experienţele lor.

Alex: Organizatorii ne ajută de la A la Z. Cu totul. Orice problemă am avea, în orice situaţie am fi puşi, ei ne susţin până la capăt. Se implică pentru a ieşi totul perfect, acest lucru motivându-ne pe noi şi mai mult. Numai cuvinte de laudă pentru dânşii.

  • Cum e atmosfera de la repetiţii?

Carina: Atmosfera este una plăcută, chiar dacă se munceşte din greu.

Alex: Cum am spus mai sus, la repetiţii glumim când e de glumit şi muncim când e de muncit. Fiecare transmite o stare de spirit, la rândul nostru interceptând stările celor din jur. Indiferent cât de obosiţi am fi, nu ne putem relaxa când îi vedem pe ceilalţi lucrând. Ne ajutăm reciproc când ne mai încurcăm pe la dansuri, nereuşind să înţelegem un anumit pas, o mişcare. E un paradox. Deşi suntem concurenţi, formăm o echipă, astfel, lucrurile merg de la sine.